Cele mai izolate constructii din lume

De T. Ex.
Reactualizat la:
2Comentarii
Cele mai izolate constructii din lume
Fiecare om are nevoie uneori de un moment de intimitate totală, departe de toate grijile, singur cu gândurile sale. Ei bine, cei care optează pentru o vacanță departe de lume se pot caza la una din casele din lista de mai jos, special gândite pentru un grad maxim de intimitate și izolare.

coliba-solvay-foto-orion666
Coliba Solvay (Elveția)

La o altitudine de peste 4.000 de metri, pe crestele stâncoase ale masivului Matterhorn din Elveția, se află, micuța colibă Solvey. Aceasta este așezată pe marginea muntelui este administrată de Clubul Alpin Elvețian. Doar zece curajoși se pot adăposti aici, în călătoria periculoasă spre culmile muntoase înghețate. Coliba dispune de strictul necesar și oferă un pic de confort pentru alpiniștii obosiți care se încumetă pe cărările periculoase.

insula-just-enough-room-foto-omegatron

Insula Just Enough Room (Canada)

Cei care s-au săturat de vecini și vor să scape de aglomerația din oraș pot opta pentru o mică vacanță, într-o mică căsuță de pe o mică insulă. Insula Just Room Enough face parte dintr-un arhipelag format din 1.864 de insule, pe râul Saint Lawrence din Canada. Insula servește drept fundație pentru o căsuță cochetă, care dispune și de o mică curte, asta numai când scad apele. Este locul perfect pentru cei solitari din fire, care adoră apa și spațiile mici.

pilonul-katskhi-jaba-1977

Pilonul Katskhi

Acest mic lăcaș de cult se află cocoțat pe o formațiune stâncoasă, în zona deluroasă din centrul Georgiei. Construcția situată la 40 de metri deasupra pământului se numără printre primele lăcașe de cult creștine din Georgia. Micuța biserică și casa adiacentă au fost construite în secolul al șaptelea. Cu timpul, construcția a fost abandonată și s-a deteriorat, însă cu ajutorul statului, acest loc foarte important pentru viața spirituală a georgienilor a fost reabilitat în 2009. Numai bărbații pot urca scara de fier ce duce în vârful stâncii, femeilor le este interzis. Deși autoritățile au declarat zona ca fiind neadecvată accesului public, micul schit este de peste 20 de ani locul unde își duce traiul călugărul Maxime Qavtaradze. Acesta a ales să locuiască aici pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și coboară rareori de pe stâncă. De obicei primește provizii din partea locuitorilor din satul Katskhi, prin intermediul unui scripete.

Sursa foto: Wikipedia.org (Orion666, Omegatron, Jaba 1977)

Articole pe aceeași temă:

Cele mai fascinante ruine scufundate

Cele mai interesante gropi din lume

Biserici neobisnuite din lume

Destinatii perfecte pentru schi

Marile piete de Craciun din Europa

Bali, destinatie pentru suflet

Cele mai bune locuri din lume pentru scaldat

Hoteluri exclusive, pentru o persoana2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor