Biserici neobisnuite din lume

Reactualizat la:
Biserici neobisnuite din lume
Biserica, locul unde omul și Creatorul se întâlnesc prin rugăciune, este considerată un locaș sfânt care trebuie să respecte anumite norme și reguli, mai ales în ceea ce privește arhitectura. Totuși, credința implică și o doză de imaginație. Biserica poate fi același loc sfânt și plin de liniște, chiar dacă aspectul lumesc al acesteia comportă anumite trăsături ieșite din comun.

Biserica Sf. Iosif
Biserica Sf. Iosif (S.U.A.)
Biserica Sf. Iosif din Chicago, S.U.A., este o biserică greco-catolică care aparține comunității ucrainene din oraș. Construită în 1975 și 1977, biserica se remarcă prin cele 13 domuri aurite care simbolizează cei 12 apostoli și Iisus Hristos. Desigur, domul lui Iisus este cel mai mare. În interior, biserica este decorată cu obiecte de artă bizantină, icoane și fresce. Din păcate, ansamblul vizual din interiorul lăcașului de cult nu a putut fi finalizat fiindcă artistul care se ocupa de acest lucru a fost… deportat în Ucraina.

Catedrala Sf. Vasile

Catedrala Sf. Vasile (Rusia)
Situată în celebra Piață Roșie din Moscova, această catedrală colorată este o emblemă a Rusiei cu o istorie interesantă. Acest loc de rugăciune creștin-ortodox are domuri viu colorate cu forma specifică rusă și reprezintă probabil cea mai cunoscută structură din Moscova. Catedrala a fost construită la ordinul lui Ivan cel Groaznic pentru a comemora ocuparea ținutului Kazan. În 1588, Țarul Fedor Ivanovic a adăugat o capelă în partea de Est a catedralei, chiar deasupra mormântului Sfântului Vasile, unul dintre cei mai respectați sfinți din cultura rusă.

Biserica Hallgrímur (Islanda)
Hallgrímskirkja (sau Biserica Hallgrímur) este o biserică luterană situată în capitala Islandei, Reykjavík. Este a patra clădire ca înălțime din Islanda, având 74.5 de metri. Lăcașul a fost denumit după poetul și duhovnicul Hallgrímur Pétursson (1614-1674), autor al „Imnurilor Pasiunii”. Construcția bisericii a început în 1937 și a durat 38 de ani.

Biserica Ruzica

Biserica Ružica (Serbia)
Biserica Ruzica este situată deasupra cetății Kalemegdan, în Belgrad. Se poate spune că poporul sârb are o relație aparte cu războiul, iar acest lucru se vede până și în cazul religiei. Biserica Ruzica este o mică capelă decorată cu… „artă de tranșeu”. Candelabrele din interiorul clădirii sunt făcute din cartușe, săbii și piese de tun. Spațiul pe care îl ocupă acum biserica a fost folosit în trecut de turci ca și depozit pentru muniție. Se pare că decorațiunile din armament folosit au fost realizate de către soldații sârbi care au luptat în Primul Război Mondial. De altfel, în urma bombardamentelor din timpul războiului, biserica a fost grav avariată, fiind nevoie practic de o reconstrucție în anul 1920.

Articole pe aceeași temă:

Marile piete de Craciun din Europa

Bali, destinatie pentru suflet

Cele mai bune locuri din lume pentru scaldat

Hoteluri exclusive, pentru o persoana

Cele mai inedite atractii plutitoare

Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului

Atractii deosebite pentru fotografii de vacanta inedite

Cinci localitati la inaltime

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor