Cele mai interesante gropi din lume

De T. Ex.
Reactualizat la:
1Comentariu
Cele mai interesante gropi din lume
Fie că vorbim de mine, canioane, guri de scurgere la baraje, gropile sunt interesante. Făcute de mâna omului, cele mai mari și impresionante gropi din lume sunt de fapt răspunsuri la anumite nevoi de exploatare. De obicei mine, acestea sunt un exemplu al ingineriei umane dusă la extrem, care domină natura.

Mina de diamante Mirny

Mina de diamante Mirny (Siberia)
Această adevărată „bestie” deține titlul de cea mai mare mină deschisă de diamante din lume. Mina are o adâncime de 525 de metri și un diametru de 1.200 de metri. Mina mai deține și titlul de a doua groapă excavată ca dimensiune din lume după mina Bingham Canyon din Canada. Spațiul aerian deasupra minei este restricționat pentru elicoptere, din cauza unor incidente în care elicoptere care zburau deasupra minei erau pur și simplu supte de aerul din interior.

Marea groapa din Kimberley

„Marea groapă” din Kimberley (Africa de Sud)
Kimberley este sediul Minelor de diamante De Beers Consolidated, fiind una dintre cele mai bogate mine de diamante din lume, motiv pentru care Kimberley este considerată capitala comerțului cu diamante. Centrul „febrei pentru diamante” din secolul al 19-lea, fundațiile proiectului pentru mina, care a ajuns să fie cunoscută simplu ca „Marea Groapă” au fost puse în 1871. Atunci au fost descoperite diamante pe un deal numit Colesberg Koppie. Săpăturile au început și după numai câteva luni, mai bine de 30.000 de oameni excavau diamante dintr-un spațiu de 300 pe 200 de metri. Din deal, zona s-a transformat în timp într-o groapă cu o adâncime de 1.100 de metri. 28 de milioane de tone de pământ au fost eliminate și 14.5 milioane de carate de diamante au fost excavate din cea mai mare groapă creată de om din lume. Aici a fost găsit celebrul diamant Steaua Africii, un diamant superb, de 83.5 carate.

Mina Diavik

Mina Diavik (Canada)
Mina de diamante Diavik din Canada se află la 300 de kilometri la Nord de Yellowknife. Această mină produce 8 milioane de carate de diamante anual. Mina este atât de mare și se află într-o zonă atât de izolată încât necesită propriul aeroport, care dispune de o pistă ce poate acomoda un Boeing 737.

Glory Hole

Glory Hole (S.U.A.)
Situat în partea de Nord a Californiei, Barajul Monticello dispune de cea mai mare gură de scurgere din lume. Acest ansamblu permite apei să treacă de baraj atunci când ajunge la capacitate maximă și poate înghite 13.592 de metri cubi de apă pe secundă. Gura de scurgere are formă conică, trecând de la un diametru de 22 de metri la un diametru de 8.5 metri. Din motive evidente, înotatul nu este permisa în zona Glory Hole. Cu toate acestea, zona este bine îngrădită și semnalizată, fiindcă în lunile secetoase când nivelul apei scade sub buza gurii de scurgere, mulți skateboarderi încearcă să folosească gura pe post de rampă.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor