Cele mai bune practici din domeniul managementului apelor, dezbatute la o conferinta la Timisoara

De Marcel Hoster
Cele mai bune practici din domeniul managementului apelor, dezbatute la o conferinta la Timisoara
© Tion: Cele mai bune practici din domeniul managementului apelor, dezbatute la o conferinta la Timisoara
Timp de două zile, Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara găzduieşte conferința internațională „Aquademica – Managementul apei în contextul schimbărilor climatice. Experiențe internaționale”. O serie de specialişti din cadrul unor societăţi de management al apelor de prim nivel au venit în oraşul de pe Bega pentru a împărtăşi din cunoştinţele lor profesioniştilor români din domeniu.

Joi a început la Timişoara o nouă ediţie a „Aquademica – Managementul apei în contextul schimbărilor climatice. Experiențe internaționale”. Întâlnirea, structurată pe două zile, a ajuns la a șaptea ediție. Organizatori sunt Fundația Aquademica, Aquatim, Asociația Română a Apei (ARA) și Universitatea Politehnica și se adresează specialiștilor care activează în domeniile apei și mediului – de la practicieni și cercetători, până la manageri și finanțatori.

Lucrările conferinței au fost deschise de Ilie Vlaicu, director general Aquatim, care a adresat salutul de bun venit participanților și a subliniat faptul că în contextul provocărilor cu care se confruntă companiile de apă din cauza schimbărilor climatice, transferul de bune practici între specialiștii sectorului apei joacă un rol cheie.

Asistenţei s-a adresat ulterior Peter Köstner, director al Departamentului ape uzate din cadrul Primăriei München și Bogdan Alexa, președinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Lucrările conferinței sunt organizate pe mai multe secțiuni: benchmarking, tehnoologia apei, management și cercetări academice. Pentru cei circa 200 de participanți înscriși, dezbaterile din zilele acestea promit a fi de interes: tehnologii de ultimă oră, strategii de dezvoltare din sectorul de apă, prognoza performanțelor financiare, experiența germană în standardizarea activităților specifice sectorului apei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor