Cele mai ambitioase idei de afaceri gandite de tineri au fost alese la Timisoara

De Marcel Hoster
Cele mai ambitioase idei de afaceri gandite de tineri au fost alese la Timisoara
Un număr de nouă idei de afaceri au fost alese la Timişoara pentru a fi puse în practică în cadrul unui proiect de mentorat. De la încărcătoare wireless de telefon, la dispozitive de localizare pe o rază de 30 de kilometri sau platforme de realitate augmentată care să ajute companiile din domeniul comercial, ideile câştigătoare vor fi susţinute cu sfaturi bune în perioada următoare.

La Timişoara, după un Hackathon de 24 de ore desfăşurat la finalul săptămânii, pe perioada a două zile, au fost alese cele mai bune idei de afaceri realizate de tinerii viitori antreprenori, în cadrul Innovation Labs 2017. La final au fost aleşi un număr de 9 participanţi care vor beneficia de sprijin în cadrul acestui proiect. Hackathonul din Timișoara este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns la cea de-a doua ediție din Timișoara. La eveniment au participat peste 30 de tineri creativi și ambițioși, care au prezentat în prima zi de eveniment idei pentru produse inovatoare încadrate în cele 6 direcții de dezvoltare pentru mai multe domenii: Smart Territories, Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities.

După o etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au rămas să-și ducă mai departe viziunea 14 echipe. În următoarele 24 ore, participanții au lucrat la dezvoltarea ideilor și realizarea unui prototip viabil sub îndrumarea mentorilor – antreprenori și profesioniști de top din industria IT&C.
În cea de-a doua zi a Hackathon-ului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de business, dezvoltate pe parcursul a 24 de ore alături de mentori. Fiecare echipă și-a demonstrat evoluția de la o simplă idee la un concept viabil al unui produs atractiv pentru utilizatori, atât prin demonstrații tehnice cât și printr-o prezentare publică. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai credibile 9 idei de produs cu potențial, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs din Timișoara.

Tinerii câştigători au avut idei legate de realizarea unui încărcător wireless de telefon şi diferite gadgeturi, o platformă de realitate augmentată pentru optimizarea vânzărilor magazinelor, dispozitive pentru detectarea timpurie a schizofreniei. Toate echipele câștigătoare din Hackathon vor intra acum într-o perioadă intensă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Tinerii vor împărtăși experiențele unor antreprenori sau oameni de business de vârf, explorând ecosistemul antreprenorial românesc. În plus, li se vor oferi tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 24 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și a susținătorilor programului și după încheierea acestuia.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor