Cel mai important targ romanesc din domeniul educatiei universitare, si la Timisoara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Targ in domeniul educatiei universitare la Timisoara
Targ in domeniul educatiei universitare la Timisoara
Sute de oferte, care mai de care mai atractive şi mai pe gustul studenţilor, toate în domeniul universitar, vor fi prezentate, miercuri, la Timişoara în cadrul celui mai important târg educaţional pentru studii în străinătate, „World Education”.

Tinerii timişoreni interesaţi de continuarea studiilor în cadrul universităţilor din străinătate pot găsi oferta care li se potriveşte cel mai bine în cadrul „World Education”, un târg mai special în cadrul căruia vor fi prezentate câteva sute de oferte lansate de instituţiile de învăţământ superior din străinătate. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 octombrie, între orele 11 şi 17, la Hotel Timişoara.

Programul zilei include sesiuni de discuţii cu studenţii, consultaţii gratuite furnizate în standuri, seminarii în cadrul cărora vor fi prezentate metodele prin care se întocmeşte documentaţia de solicitare a calificării pentru  un program de studii la universităţile vizate. În medie, între 2000 şi 3000 candidaţi beneficiază de consultanţă în cadrul forumului proiectului, care informează persoane de toate vârstele despre cele mai recente tendinţe şi inovaţii în domeniul educaţiei în străinătate.

Pentru târgul din Timişoara vor sosi în oraşul de pe Bega experţi occidentali de la universităţi de top, printre care şi University of Westminster, aflată în centrul Londrei, aflata în top 15 a celor mai populare universităţi britanice printre studenţii din străinătate; universitatea galeză Bangor şi Salford University, clasată pe locul 15 în topul nivelului de satisfacţie a studenţilor. Târgul va oferi şi multe oportunităţi pentru candidaţii interesaţi de studii în Olanda, deoarece vor fi prezente cele mai importante instituţii de învăţământ, printre care Haga, Breda şi Hanze.

Vizitatorii vor primi la târg cel mai mare catalog educaţional în limbă română cu oferte de studiu cu peste 300 de programe universitare şi de masterat. Publicaţia oferă informaţii complete despre programele, metodele de finanţare a studiilor şi bursele acordate. Târgul oferă oportunitatea de întâlniri individuale între candidaţii români şi părinţii acestora cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din străinătate. Candidaţii vor putea să afle, în cadrul unei discuţii directe, mai multe informaţii despre programele educaţionale şi oportunităţile de formare, finanţare şi cazare.

Târgul este în premieră  prezent la Timişoara, iar cei interesaţi pot participa la eveniment, înregistrându-se gratuit on-line pe  www.worldeducation.ro , unde sunt disponibile mai multe informaţii despre programul şi participanţii târgului.

Tot mai mulţi studenţi români „la export”

„Potrivit HESA, Agenţia de Informaţii Statistice privind învăţământul superior din Marea Britanie, în anul şcolar 2011-2012, România a intrat pentru prima dată în top 10  ţări din UE bazat pe numărul de studenţi care studiază în Marea Britanie – 4625, ceea ce reprezintă o creştere de 45% faţă de anul precedent. În acest an 1539 studenţi români au plecat în Marea Britanie, şi ne aşteptăm ca România să îşi păstreze locul în top 10”, a declarat Irina Christova, coordonatorul proiectului.

Peste 95% dintre studenţii români, care învaţă în Marea Britanie,  beneficiază de creditele acordate de  Student Finance England;  în acest an se preconizează ca studenţii din România vor primi credite de circa 12 milioane de lire sterline.

Interesul candidaţilor din România pentru studiile în străinătate pentru ţări precum Olanda şi Danemarca este în creştere. Pe parcursul acestui an, numărul candidaţilor pentru Olanda a crescut cu 43%, în timp ce interesul pentru Danemarca s-a dublat.

Pentru studenţii care deja învaţă în universităţile din Timişoara va fi lansată campania de înscrieri pentru programul de schimb cultural mondial – Work and Travel /WAT/. Acesta permite studenţilor cu vârstă între 18 şi 28 de ani din întreaga lume să viziteze Statele Unite ale Americii pe perioadă verii cu viză de lucru. Programul are o durată de 3,5 luni şi permite studenţilor străini să lucreze în diferite obiective turistice. Este necesară stăpânirea limbii engleze la un nivel mediu. Programul permite studenţilor să câştige între 4000 şi 6000 de dolari pe durata verii, ceea ce face din acest program o sursă atractivă de finanţare a studiilor pentru numeroşi studenţi din întreagă lume.

Proiectul are parteneriate cu peste 250 de universităţi şi şcoli din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Elveţia, Olanda, Danemarca, Grecia, Spania şi Italia. Mai multe informaţii  pot fi obţinute în cadrul târgului.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor