Cei mai buni profesori universitari din Timisoara vor fi din nou alesi de studenti

De Marcel Hoster
Cei mai buni profesori universitari din Timisoara vor fi din nou alesi de studenti
Studenţii timişoreni îşi pot alege din nou cei mai buni profesori cu care studiază în cadrul universităţilor din oraş. Ei sunt aşteptaţi să-şi nominalizeze preferaţii, aceştia urmând să fie votaţi ulterior de un grup de specialişti, în cadrul acţiunii susţinute de zece ani de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

De zece ani, studenţii români pot decide care sunt cei mai buni profesori universitari.

În organizarea Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) are loc o nouă ediţie a Galei Bologna, cea cu numărul zece. Astfel, până pe 19 martie studenții au ocazia să nominalizeze profesorii preferaţi, înscriindu-i pe site-ul www.profitari.ro. În urma unui proces de evaluare realizat exclusiv de studenți special pregătiți în acest sens, distincțiile de Profesor Bologna, pentru acele cadre didactice care inspiră și motivează studenții, vor fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc în data de 19 mai 2017, la București.

Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă națională menită să răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei dascăli care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi.

Profesorul Bologna sau Proful Tare poate fi orice cadru didactic universitar care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Titlul de „Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților, adică cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

În perioada 27 februarie – 19 martie 2017, studenţii vor putea să nominalizeze, completând un formular online pe site-ul www.profitari.ro, cadrele didactice pe care le consideră demne de a primi distincţia de Profesor Bologna. Apoi, studenţii evaluatori special pregătiți de ANOSR în acest sens, vor parcurge mai multe etape în încercarea de a descoperi acei profesori care să merite acest titlu. În primul rând vor participa „incognito” la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor, iar apoi vor discuta cu studenţii care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori vor purta o discuţie mai amplă cu profesorul nominalizat, urmând ca în baza unei metodologii de evaluare suficient de complexă pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studenților evaluatori, aceștia să decidă dacă profesorul merită sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

La cele nouă ediții ale proiectului desfășurate până în prezent, 765 de cadre didactice au primit titlul de Profesor Bologna, aceștia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de bună practică din universitățile românești. La ultima ediţie a Galei, trofeul a fost primit de patru profesori de la Universitatea Politehnica Timişoara, unul de la Universitatea de Medinină şi Farmacie, respectiv 13 de la Universitatea de Vest.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !