Cei mai buni carnati banateni vor fi stabiliti in cadrul unei noi editii a Worschkoschtprob

De Marcle Hoster
1Comentariu
Cei mai buni carnati banateni vor fi stabiliti in cadrul unei noi editii a Worschkoschtprob
© TION: Cei mai buni carnati banateni vor fi stabiliti in cadrul unei noi editii a Worschkoschtprob
Tradiţia stabilirii celor mai buni cârnaţi din Banat, realizată de redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung” continuă şi anul acesta. Joi, 28 ianuarie,vom afla cine va câştiga ediţia 2016 a acţiunii intitulate Degustarea cârnaţilor bănăţeni – Worschkoschtprob. Şi în acest an evenimentul va avea loc într-o locaţie diferită, de această dată la Lipova, la mănăstirea de la Radna.


Comunitatea germanilor din Banat va decide cine este cel mai bun măcelar din regiune, cel care ştie să prepare cei mai gustoși cârnaţi. Tradiţia continuă şi în acest an în cadrul evenimentului intitulat Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni. Joi, la mănăstirea Mănăstirea Radna, de la Lipova, vor fi decişi cei mai buni cârnaţi prezentaţi în concurs.

Competiţia cuprinde două secţiuni de concurs. Prima se adresează producătorilor privaţi, este vorba de cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu, iar cea de a doua categorie se adresează firmelor producătoare de mezeluri, respectiv cârnaţi produşi pentru comerţ.

Redacţia Banater Zeitung, organizatorul concursului, va primi mostrele de cârnaţi (câte o pereche/ participant) în seara ce precede evenimentul, începând cu ora 17, în locaţia unde o zi mai târziu va avea loc evenimentul, sau în ziua manifestării până cel târziu ora 10.30. Din motive obiective, produsele aduse după această oră nu vor mai putea fi înscrise în concurs.

Concursul ar putea cuprinde şi o secţiune specială dedicată şi altor mezeluri produse de specialiştii artizanali acasă. Cei care vor să aducă spre degustare şi alte mezeluri pregătite în casă sunt bineveniţi, pentru ei se va întocmi o secţiune de concurs separată. Aceasta numai în cazul în care se vor înscrie cel puţin cinci participanţi.

Cei interesaţi să participe cu bunătăţile produse pot lua legătura în avans cu redacţia Banater Zeitung din Timişoara la numărul de telefon 0256/ 498 210 sau la adresa de e-mail temeswar@adz.ro.

Intrarea la eveniment se va face, gratuit, pe baza abonamentului la ziarul german „Allgemeine Deutsche Zeitung/ Banater Zeitung”, şi pe bază de invitaţie, ce nu poate fi cumpărată. Participarea la concurs este gratuită pentru cei înscrişi în concurs şi pentru presă.

În ultimii ani, pentru o mai bună popularizare a concursului, s-a decis ca acesta să aibă loc în locaţii noi, acolo unde comunitatea germană este prezentă. Astfel, acţiunea a vizitat mai multe localităţi din Timiş şi Arad: Sânnicolau Mare, Lugoj, Sântana, iar anul acesta evenimentul va ajunge la Radna, în judeţul Arad.

Degustarea va avea loc pe data de 28 ianuarie, ora 12, în Centrul de Informare a Pelerinilor de la Lipova-Radna.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor