Ce va aduce nou ansamblul Openville? Parc de 55.000 mp, cafenele tematice, carusel pentru copii si conceptul de cinema VIP

Reactualizat la:
Ce va aduce nou ansamblul Openville? Parc de 55.000 mp, cafenele tematice, carusel pentru copii si conceptul de cinema VIP
Cafenele şi restaurante cu amenajări interioare tematice şi meniuri altfel; o manieră inedită de a viziona filmele; terase cu panoramă spre un parc creat integral în mijlocul oraşului; mii de arbori şi numeroase specii floristice; carusel pentru copii; evenimente variate în aer liber; branduri noi; magazinele preferate cu o ofertă şi mai bogată – acestea sunt doar o parte dintre noutăţile promise de compania Iulius, în primul ansamblu urbanistic multifuncţional pe care îl va avea Timişoara.

Dacă până la finalul anului trecut, în Openville s-a lucrat la clădiri de birouri şi la parcarea supraetajată, din ianuarie macaralele au început să se învârtă şi pentru amenajarea noilor spaţii comerciale prevăzute în proiect. Nu mai puţin de 47.000 mp vor fi creaţi suplimentar, zonele de retail urmând să se regăsească într-o extensie a Iulius Mall, la parterul clădirilor office şi în proximitatea viitorului parc.

Dar cu ce îi va suprinde, mai exact, pe timişoreni noul ansamblu, a cărui primă etapă va fi finalizată la sfârşitul acestui an? Iulius Mall, un gigant cu 350 de magazine, va fi integrat în proiectul cu funcţiuni multiple, care va include şapte clădiri de birouri, branduri noi, săli de evenimente, un nou concept de cinema, un parc de 55.000 mp, numeroase elemente de distracţie şi peste 4.068 de locuri de parcare.

Zona de retail din Openville va fi o dezvoltare unică datorită noutăţii conceptului propus: opţiuni de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie, în interior, dar şi în aer liber. Mai precis, Openville va fi locul unde îţi vei petrece ziua la cumpărături, vei lua masa cu prietenii, te vei plimba prin parc cu familia, te vei relaxa pe gazonul din parc sau te vei delecta cu evenimente culturale şi nu numai.

Antreprenorii locali deschid afaceri în noul ansamblu

Asemeni Iulius Mall, vizitat anual de 16 milioane de persoane din vestul României şi din ţările învecinate, Openville va atrage clienţi de la nivel regional. Branduri internaţionale se vor alătura marilor retaileri deja prezenţi în Iulius Mall, iar o parte dintre aceştia din urmă îşi vor mări locaţiile. În plus, cinematograful Cinema City se va extinde până la 12 săli şi le va aduce timişorenilor, în premieră, noul concept de cinema VIP: cină şi film, în sistem ultra all inclusive.

01

Pe lista noilor chiriaşi nu se află doar retaileri internaţionali, ci şi numeroşi antreprenori din Timişoara, specializaţi pe segmentul de alimentaţie publică sau pe servicii. Cu un vad comercial garantat atât de popularitatea Iulius Mall, cât şi de angajaţii din clădirile de birouri, investitorii locali au închiriat spaţii în care vor inaugura restaurante, cafenele sau patiserii, fie francize cunoscute, fie concepte originale. Elementul comun? Amenajarea tematică, designul interior aparte, meniurile altfel, dar şi accesul direct şi panorama spre parc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1.000 de arbori, carusel pentru copii şi lac, în parcul Openville

Însă, principala noutate a proiectului Openville va fi parcul. Noua zonă verde se va desfăşura o suprafaţă de 55.000 mp, urmând a fi cel mai mare parc suspendat din ţară. Totodată, va impresiona prin amenajarea sa originală, urmând a fi creat de la zero, în acest an, peste viitoarea parcare subterană a ansamblului.

Compania Iulius promite că parcul va fi unul dintre cele mai spectaculoase din România, datorită elementelor sale: peste 1.000 de arbori, 20.000 de arbuşti, gazon special pe care vizitatorii se pot aşeza, piaţete pentru evenimente în aer liber, alei de promenadă, precum şi un carusel pentru copii, un lac şi numeroase cafenele şi restaurante în proximitate.

Până la mutarea în parc, cei peste 1.000 de arbori pot fi admiraţi în spaţiul temporar în care au fost plantaţi pentru aclimatizare, situat în vecinătatea ansamblului Openville. Arborii au fost achiziţionaţi de la pepiniere din nordul Italiei şi au fost aduşi la Timişoara cu sute de transporturi speciale.

După cele două clădiri office finalizate în 2017, în Openville se lucrează la al treilea imobil şi la noile spaţii de retail, iar parcarea supraetajată este aproape de finalizare. În perioada următoare vor începe lucrările la cea mai înaltă clădire din România şi la noua parcare subterană şi la un tunel auto.

 

(844486)
Regulament de plasare a anunturilor