Ce sa faci daca vezi o masina abandonata in Timisoara: suna la Politia Locala!

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
22Comentarii
Ce sa faci daca vezi o masina abandonata in Timisoara: suna la Politia Locala!
© TION: Ce sa faci daca vezi o masina abandonata in Timisoara: suna la Politia Locala!
E plin de rable „uitate” pe străzile Timișoarei, dar polițiștii locali încep o nouă campanie de „identificare a autovehiculelor abandonate”. Oamenii legii le cer timișorenilor să le dea o mână de ajutor.

Timișorenii care văd mașini abandonate pe străzi sunt rugați să sune la Poliția Locală.

„Poliția Locală Timișoara demarează o nouă campanie de informare cu privire la situația autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului, solicitând cetățenilor ca, în cazul în care observă astfel de autovehicule, să sesizeze la telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro. Campania are drept scop eliberarea locurilor de parcare din oraș ocupate de astfel de autovehicule care conferă de altfel și un aspect inestetic, sunt transformate în focare de infecție, devenind deseori adăposturi pentru oamenii străzii, dar și pericole pentru copii ca urmare a degradării lor”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Vă reamintim, cititorii Tion.ro au atras atenția asupra unei mașini care este abandonată în parcarea din fața pieței Flavia de patru ani. Polițiștii locali spuneau că procedura de ridicare este anevoioasă și că ar putea dura luni bune.

Potrivit statisticilor Poliției Locale, agenții au identificat 420 de mașini abandonate în Timișoara în anul 2015. Doar 32 au fost ridicate de Societatea de Drumuri Municipale de pe domeniul public, iar 246 au fost luate de proprietari în urma somațiilor date de Poliția Locală.

„Situația autovehiculelor abandonate este monitorizată zilnic de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră care au identificat anul trecut în timpul patrulărilor în teren, dar și cu sprijinul cetățenilor 420 de autovehicule abandonate. Dintre acestea, 246 au fost ridicate de proprietari în urma somațiilor aplicate de polițiștii locali, 135 nu se încadrează în termenul prevăzut de lege ca fiind abandonate, iar 32 au fost ridicate de SDM de pe domeniul public, fiind de asemenea aplicate și un număr de 20 sancțiuni la acest capitol, în valoare de 1.000 lei fiecare”, mai spun reprezentanții Direcției Poliției Locale Timișoara.

Potrivit Legii 421/2002, vehicul fără stăpân este vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut. Conform aceluiași act normativ, vehicul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor