Cateva sfaturi pentru a va mentine dintii sanatosi pe timp de vara

Cateva sfaturi pentru a va mentine dintii sanatosi pe timp de vara
ADVERTORIAL. Vara este timpul potrivit pentru ieşiri în aer liber, activităţi de recreere şi relaxare împreună cu prietenii şi familia. Dar nu este timpul să luaţi o pauză de la obiceiurile prin care vă păstrați o stare bună a sănătății, mai ales în ceea ce privește îngrijirea dinților.

Iată câteva sfaturi utile care vă ajută să vă menţineţi dintți sănătoşi în această vară:

Hidratați-vă!

Alegeţi apa ca principală sursă de hidratare în această vară şi pe tot parcursul anotimpurilor. Apa ajută la formarea salivei şi astfel ajută la eliminarea bacteriilor care se formează în cavitatea bucală. Preveniţi astfel apariţia cariilor dentare. Limitaţi numărul de băuturi dulci şi alcoolice pe care le consumaţi şi optaţi pentru apă.

Alegeţi cu grijă gustările dintre mese

Nutriţia şi dinții sănătoşi merg mână în mână. Când luaţi gustări în această vară, luaţi în considerare alimentele care pot beneficia de sănătatea orală. Alimentele proaspete, în special cele cultivate sau achiziţionate din pieţele locale sunt pline de vitamine şi minerale, care sunt esenţiale pentru întărirea oaselor, prevenirea cancerului şi perioada de revenire pentru diferite boli. Produsele lactate precum brânza şi iaurtul sunt bogate în calciu, o componentă esenţială pentru dinți sănătoşi. Acestea conţin proteine, cum ar fi cazeina – cunoscută pentru întărirea suprafeţei dinţilor. Multe activităţi de vară implică timp petrecut departe de bucătăria de acasă, aşa că asiguraţi-vă că împachetaţi gustări sănătoase!

Atenţie la accidentări

Nu ar fi vară fără înot, cycling, volei şi alte activităţi în aer liber. Acestea sunt foarte distractive, însă pot, din păcate, să ducă la accidentări cu fracturi dentare.

Asiguraţi-vă că cei mici respectă regulile de “piscină”. Potrivit Academiei de Stomatologie Generală, multe leziuni orale din timpul verii pe care medicii dentişti le tratează se datorează unui accident de la piscină. Alunecarea pe tobogane sau plonjarea în ape de mică adâncime pot produce accidente, iar copiii pot să-și ciobească dinții din zona frontală. De asemenea, reţineţi că expunerea excesivă la clor poate fi dăunătoare pentru dinţi prin slăbirea smalţului şi provocarea de o colorare cunoscută sub numele de calculul înotătorilor. Calculul înotătorilor este o problemă comună cosmetică şi poate fi eliminată printr-o igienă dentară profesională.

Leziunile dentare legate de sport sunt, din păcate, o problemă obişnuită, însă multe răni dentare pot fi prevenite prin luarea măsurilor de siguranţă adecvate. Studiile au arătat că gutierele dentare oferă cea mai bună protecţie împotriva leziunilor faciale şi dentare. Gutierele împiedică mai mult de 200.000 de răniri în fiecare an. Folosirea unui dispozitiv de protecţie a dinţilor poate împiedica deteriorarea lucrărilor protetice, a aparatelor ortodontice, precum şi prevenirea plăgilor bucale, a leziunilor osoase maxilare şi fracturarea dinţilor.

Stabiliţi o rutină de vară pentru a vă menţine obiceiurile de bună igienă orală

Este important să aveţi o rutină zilnică în ceea ce privește igiena dinților. Periajul de două ori pe zi şi folosirea atei dentare sunt la fel de importante în timpul verii că şi în orice alt sezon. Adăugaţi periajul dentar la o listă de sarcini simple, cum ar fi aranjarea patului sau spălatul vaselor. Aveţi un plan similar că parte a unei rutine de noapte. Păstrarea sănătăţii dentare în timpul verii vă va ajuta să rămâneţi sănătoşi pe tot parcursul anului. Cu puţină planificare puteţi menţine cu uşurinţă dinții sănătoşi şi puternici în timpul aventurilor de vară.

Specialiștii de la Cabinetul Ultra-Med sunt alături de dumneavoastră.

La Ultra-Med aveți parte de o gamă variată de servicii, de la tratamente odontale la proceduri chirurgicale stomatologice: extracția dentară, chirurgie în scop protetic, incizia și drenajul unui abces, repoziționarea și imobilizarea unui dinte luxat și alte intervenții și obturații de canal ori lucrări de protetică dentară, tratamente paradontale ori estetică dentară.

Cabinetul Ultra-Med îl găsiți pe strada Pavel Jumanca nr. 14. Telefon: 0723372767, e-mail: office@ultra-med.ro.

Foto: drperrone.com