Aventuri incredibile in Bangkok

Aventuri incredibile in Bangkok
© TION - Aventuri incredibile in Bangkok
Dacă sunteți în căutarea unei destinații exotice care să îmbine aventura cu cele mai neobișnuite locuri, atunci Bangkok este alegerea ideală. Acum timișorenii care s-au săturat de aceleași vacanțe obișnuite pot alege capitala Thailandei. Cu o mulțime de opțiuni pentru orice fel de turist, Bangkok oferă priveliști incredibile, o arhitectură neobișnuită și o atmosferă vibrantă. Iar, la final, apusul care colorează zgârie-norii în nuanțe de portocaliu și roz este imaginea perfectă care convinge turiștii să se reîntoarcă în acest oraș incredibil.


Primul loc care trebuie vizitat atunci când ajungeți în Bangkok este Marele Palat. Monarhul actual al Thailandei, Bhumibol Adulyadej, locuiește în Palatul Chitrlada Rahotan, dar până în 1901, predecesorii săi au locuit în Marele Palat. O fereastră spre opulența regală, acest palat este un amestec între arhitectura tradițională thailandeză și cea Beaux Arts specifică secolului 19. Templul lui Buddha de Smarald care se găsește în apropiere de palat are colonade decorate cu 178 de picturi murale ce ilustrează versiunea thailandeză a epopeii Ramayana, povestea clasică indiană. Tot aici se găsește statuia lui Buddha de 66 de centimetri, sculptată în jad.

 

Aventuri incredibile in Bangkok (7)

Nu ratați nici faimoasa statuie a lui Buddha tolănit, găzduit în cel mai mare și vechi wat (templu budist), Wat Pho. Lungă de 46 de metri, statuia este acoperită în întregime în foiță de aur.

Aventuri incredibile in Bangkok (9)

Nimic nu este mai tipic acestui oraș decât o excursie cu faimoasele tuk tuk. Aceste biciclete motorizate oferă turiștilor o plimbare distractivă prin cele mai cunoscute zone ale orașului. Majoritatea acestor taxiuri se găsesc în zonele cu cele mai multe obiective turistice și sunt o opțiune mult mai interesantă decât celelalte mijloace de transport în comun.

Aventuri incredibile in Bangkok (8)

Un alt loc extrem de popular în capitala thailandeză este faimosul cartier Chinatown. Suprapopulat cu restaurante, vânzători ambulanți și piețe vechi de sute de ani, această zonă oferă turiștilor cea mai bună mâncare tradițională, dar și cele mai neobișnuite suveniruri. Dacă ajungeți aici trebuie neapărat că faceți o plimbare până în turnul templului Sikh unde puteți admira priveliști de neuitat asupra râului Chao Phraya și a întregului district.

Aventuri incredibile in Bangkok (4)

Articole pe aceeași temă:

Phuket – o destinatie exotica pentru timisoreni
Regulament de plasare a anunturilor