Phuket – o destinatie exotica pentru timisoreni

Reactualizat la:
Phuket – o destinatie exotica pentru timisoreni
© TION: Phuket – o destinatie exotica pentru timisoreni
Timişorenii care s-au săturat de Marea Neagră sau de plajele pline din Turcia şi Grecia pot încerca o expediţie într-unul dintre cele mai exotice locuri din lume – Phuket. Cea mai mare insulă a Thailandei îi aşteaptă pe turişti cu o serie de locuri şi experienţe care vor transforma această vacanţă într-una de neuitat. Vedeţi în continuare câteva dintre cele mai mai frumoase locuri de pe insulă.


Prima destinaţie a oricărui turist care ajunge în Phuket trebuie să fie Golful Phang Nga. Aici veţi descoperi unele dintre cele mai frumoase peisaje. Fie că mergeţi cu unul dintre vaporaşele din port, sau încercaţi să exploraţi peşterile şi lagunele cu canoe, locul vă va oferi, cu siguranţă, amintiri de neşters.

TION: Golful Phang Nga TION: Golful Phang Nga ©

Case în care încă păstrează influenţa colonialiştilor portughezi vă aşteaptă pe străduţele din oraşul vechi din Phuket. Pline de cafenele cochete şi locuri în care puteţi mânca pe săturate, dar şi de vile abandonate, străduţele oferă suprize la fiecare pas. O destinaţie perfectă pentru o după-amiază de relaxare.

TION: Orasul Vechi Phuket TION: Orasul Vechi Phuket ©

Desigur, Phuket poate fi doar un punct de plecare pentru unii turişti. De aceea vă recomandăm să încercaţi şi insuliţele din apropiere, cum ar fi Similan. Trebuie, însă, să aveţi în vedere că aceste insule, care oferă o evadare din aglomeraţia de pe plajele populare, sunt deschise doar în anumite perioade ale anului, aşa că faceţi planuri în avans. De asemenea, puteţi încerca şi insula Phi Phi, Racha sau Coral, însă plajele de pe acestea sunt ceva mai căutate de către turişti.

TION: Insula Similan TION: Insula Similan ©

Situată în partea de sud a insulei, stauia Marelui Budha îţi va atrage cu siguranţă atenţia. Cu o înălţime de 45 de metri, aceasta a devenit o destinaţie perfectă atât pentru pelerini, cât şi pentru turişti. Iar urcarea până la ea merită, doar şi pentru peisaj. Pe drum veţi găsi numeroase ocazii de a cumpăra suveniruri, sau puteţi vizita Muzeul Marelui Budha.

TION: Statuia Marelui Budha TION: Statuia Marelui Budha ©

Nu putem încheia fără a vă spune că puteţi vizita insula pe care a fost filmat “James Bond: Pistolul de aur”. Pe drum către mica insuliţă vă puteţi opri şi în Koh Panyee, un mic sat pescăresc, preferat de turişti pentru peisajele pitoreşti.

TION: Koh Panyee TION: Koh Panyee ©
Regulament de plasare a anunturilor