Autoritatile din Timisoara nu renunta la ideea parcarilor subterane

De B.A.M.
Reactualizat la:
Autoritatile din Timisoara nu renunta la ideea parcarilor subterane
După eşecul înregistrat marţi la licitaţia pentru construcţia de parcări subterane în Timişoara, la care nu s-a prezentat nicio firmă, autorităţile locale scot din joben o firmă belgiană, care ar putea să fie interesată de această investiţie, dar se gândesc şi să aloce 30 de milioane de euro din bugetul local pentru rezolvarea problemei parcării în municipiu. 

În opinia directorului Administrării Domeniului Public, Liviu Barbu, în ciuda eşecului înregistrat la licitaţia pentru construcţia de parcări subterane, au rămas în joc două firme interesate, una dintre ele fiind chiar firma americană care i-a enervat pe cei din comisia de licitaţie pentru că au propus să preia în administrare întreg sistemul Telpark. 

“Practic, dar ipotetic e mai corect, avem doi ofertanţi. Un ofertant care şi-a anunţat intenţia de a participa – este vorba de un grup de firme belgiene – şi celălalt grup, cel care a declanşat această procedură este cel din Statele Unite. Ei au venit, cei din Statele Unite, şi au o documentaţie considerabilă, apreciabilă pentru efortul pe care l-au făcut şi au început să mă convingă să îi determin pe domnii consilieri să schimb regulile jocului pentru că aceste investiţii se recuperează greu. Ei ar dori să preluăm într-o gestiune comună toate parcările care la ora asta le avem în vestitul sistem Telpark. Ori chestiunea respectivă nu poate fi luată în discuţie din moment ce există un caiet de sarcini. Acum, discuţiile pe care le-am avut a fost foarte dură, au fost nişte reacţii, unele umorale, pe de altă parte am încercat să înţeleg efortul lor”, a afirmat Barbu. 

Pe de altă parte, reprezentanţii municipalităţii au început să se gândească şi la varianta realizării acestei investiţii, estimată la 30 de milioane de euro, prin puterile proprii. 
“Domnul consilier Ovidiu Ciuhandu a înaintat o propunere legată de un program municipal de parcări. Eu o să îndrăznesc zilele următoare să le fac un set de propuneri şi nu au decât să opteze pentru una dintre ele. Sperăm, şi eu sunt primul din oraşul acesta care îşi doreşte ca această problemă să înceapă, să aibă un program coerent şi să acopere nevoile cetăţenilor”, a mai spus Barbu. 
În aceste condiţii, conducerea Primăriei Timişoara aşteaptă să vadă ce se va întâmpla la noua licitaţie, care va avea loc pe 18 mai. 

“A venit o singură firmă cu nişte propuneri care nu erau conforme cu caietul de sarcini şi, în atari condiţii, o să fie o nouă licitaţie pe 18 mai. Noi am mai primit nişte solicitări de la nişte investitori străini, doar că nu mai aveau timp să îşi depună documentaţia”, a afirmat şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. 

B.A.M.  

S-au scumpit abonamentele si tichetele de parcare TelPark in Timisoara!

Consilierii municipali, dezinteresati de problema locurilor de parcare din Timisoara

Ultimul termen dat de Primăria Timişoara: parcare subterană în 10 luni!

Parcari subterane in Timisoara, deocamdata doar pe hartie

Un nou proiect pentru realizarea de parcari in Timisoara

 

 

 

 

 
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor