S-au scumpit abonamentele si tichetele de parcare TelPark in Timisoara!

59Comentarii
S-au scumpit abonamentele si tichetele de parcare TelPark in Timisoara!
Societatea Administrarea Domeniului Public SA a pregătit o nouă „surpriză” pentru șoferi: nu este vorba despre realizarea unor noi locuri de parcare, ci despre faptul că a scumpit, în mare secret, abonamentele și tichetele TelPark pe o zi! Prețul unui tichet de parcare valabil pe o zi aproape că s-a dublat, crescând de la 5 lei la 9 lei în Timișoara. Vedeți cât costă abonamentele!

Reprezentanții societății ADP Timișoara au anunțat la finele anului trecut că s-au pus în vânzare abonamentele de parcare pentru 2011, dar nu a spus nimeni nimic despre vreo majorare, la fel cum nu a oferit nimeni nicio justificare, în mod public, cu privire la această decizie. Explicații, potrivit conducerii ADP, s-au oferit în comisiile de specialitate ale Consiliului Local Timișoara care au aprobat creșterea tarifelor pentru 2011, iar noile prețuri au fost publicate pe site-ul TelPark.

„Noile tarife s-au aprobat conform contractului de concesiune și regulamentului, conform hotărârilor de consiliu local. Au fost discutate și aprobate în două comisii ale Consiliului Local, Comisiile I și III, de administrație publică și economică, nu trebuiau să intre în plen. În fiecare an s-a procedat la fel. Tarifele pentru abonamente s-au majorat cu indicele de inflație, sub rata inflației. Tichetul de parcare pe o zi s-a scumpit semnificativ pentru a descuraja comportamentul ăsta, pentru că am ajuns la o rată de schimb de cinci ore pe un loc de parcare”, a declarat, pentru www.tion.ro, directorul ADP, Liviu Barbu.

Creșterea tarifelor a fost resimțită din plin la tichetele de parcare pe o zi. Dacă înainte șoferii plăteau 5 lei pentru un tichet TelPark valabil o zi, acum prețul aproape ca s-a dublat. Un astfel de tichet, pe o zi, costă acum nu mai puțin de 9 lei! Singurele care au rămas neschimbate sunt tarifele la celelalte tipuri de tichete: 1,5 lei pentru o oră și 0,8 lei pentru jumătate de oră.

Un abonament TelPark general anual a ajuns să coste 413,10 lei în 2011 (1,62 de lei pe zi), calculat la o perioadă de 255 de zile lucrătoare. Același tip de abonament era pus în vânzare, la începutul anului trecut, la prețul de 385,50 lei (1,50 lei pe zi), la o perioadă de 257 de zile lucrătoare.

Un abonament general trimestrial, pe o perioadă de 63 de zile lucrătoare, costă acum 112,14 lei (1,78 de lei pe zi). Același abonament trimestrial putea fi achiziționat, în 2010, cu 103,95 lei (1,65 lei/ zi).

Tariful unui abonament general lunar de parcare, pe 21 de zile lucrătoare, este, în 2011, 43,05 lei (2,05 lei pe zi), în condițiile în care pentru același abonament pe o lună șoferii plăteau, anul trecut, 39,90 lei (1,90 lei/ zi). Valoarea se calculează pornind de la numărul de zile şi tariful pe zi, în funcţie de tipul de abonament pentru care optaţi.

Abonamentele TelPark la purtător (transmisibil) costă 619,65 lei cel anual, 176,40 lei cel trimestrial și 61,11 lei cel lunar.

Atenție, reprezentanții ADP precizează că tariful anual se aplică pentru abonamente achiziționate până în 31 ianuarie inclusiv și au data de expirare 31 decembrie, iar după data de 31 ianuarie abonamentele se vor achiziționa cu preț trimestrial.

Reamintim că abonamentele pot fi achiziționate de la sediul ADP Timişoara, de pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10. Casieriile funcționează de luni până vineri, între orele 8-14 și 15-20.

Mai multe informații despre tichetele și abonamentele TelPark puteți obține la numerele de telefon 0256/ 493.393 sau 0256/ 497.025.

A.S.59Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor