Automatele de bilete pentru transportul public, pentru iresponsabili? Robu: Am fost primul oras din tara care a introdus plata parcarii doar cu telefonul

De Roxana Deaconescu
50Comentarii
Automatele de bilete pentru transportul public, pentru iresponsabili? Robu: Am fost primul oras din tara care a introdus plata parcarii doar cu telefonul
© Tion: Automatele de bilete pentru transportul public, pentru iresponsabili?
Ce bilete pe hârtie, ce automate de bilete! Numai un retrograd nu ar înțelege că trebuie să renunțăm la inhibiții și să plătim anumite servicii cu telefonul. O spune primarul Nicolae Robu, care a anunțat, recent, pe Facebook, că „în curând” vom plăti călătoria cu transportul public doar cu telefonul. Edilul-șef spune că Timișoara a marcat o premieră națională când s-a introdus plata parcării doar cu telefonul și că e mult mai bine ca înainte, că se încasează mai mult.

În urmă cu câteva zile, primarul Timișoarei anunța, victorios, pe rețeaua de socializare, că tot mai mulți oameni plătesc călătoriile cu transportul în comun prin aplicația de mobil 24Pay. Se vindeau peste 300 de bilete pe zi și Robu îi anunța pe prietenii virtuali că în curând se va putea plăti doar cu telefonul și că vor fi desființate biletele. De altfel, nu este prima dată când declară acest lucru.

Ulterior, primarul a venit cu explicații și le spune oamenilor că trebuie să renunțe la inhibiții. Mai mult, el spune că doar un iresponsabil ar investi în automate de bilete.

Trebuie să fim deschiși, să fim sensibili la noile provocări, la ceea ce ne cere viața modernă, bazată pe noile tehnologii. Cine nu are această deschidere va pierde, va avea de suferit. Nu sunt motive să avem inhibiții. Așa cum în alte părți, în țările avansate deja, tehnologic și din toate punctele de vedere, mult mai avansate ca România, s-a putut trece la efectuarea plăților și la o mulțime de servicii numai cu ajutorul noilor tehnologii, telefon, dar nu numai, și noi, românii, putem face asta. Nu suntem cu nimic inferiori cetățenilor acelei țări. Trebuie doar să renunțăm la inhibiții, la complexe, să renunțăm la spiritul retrograd pe care îl văd că se mai manifestă, la conservatorismul pe care o parte din populație îl arată. Timișoara a fost un oraș deschis, un oraș al noului, un oraș al avangardei în foarte multe privințe. Noi trebuie să fim demni de predecesorii noștri și să fim și mai deschiși chiar decât au fost ei la nou. Nu trebuie înțeles că vom renunța peste noapte la a taxa călătoriile și cu bilete pe hârtie, dar investiții în automate de vândut bilete n-o să facem, pentru că la ora actuală numai cineva iresponsabil, după aprecierea mea, e o părere, mai face astfel de investiții”, a explicat Robu.

Edilul-șef a amintit și de anul 2013, când spune că Timișoara a fost primul oraș din țară care a introdus plata parcării doar cu telefonul. Deși a fost criticat la acea vreme, primarul spune că sistemul funcționează foarte bine și chiar se încasează mai mulți bani.

Și când am introdus taxarea doar cu telefonul, și am fost primul oraș din țară care a făcut asta, pentru parcare, au fost foarte multe reacții de împotrivire, dar practica, viața a dovedit că n-a fost de fapt nimic ieșit din comun, că lumea s-a putut adapta, totul merge foarte bine, încasăm mult mai mult decât înainte, cu cheltuieli mult mai mici și este mult mai comod pentru fiecare. Nu trebuie să te duci să cauți un parcometru, ba pe ploaie, ba pe vânt, ba pe arșiță, să constați că nici nu ai monede sau bancnote potrivite. Îți plătești cât estimezi că vei sta cu mașina parcată, tu poți fi departe și-ți prelungești printr-un simplu SMS plata. Nu te duci să cauți, să întrerupi discuția în care ești sau treaba pe care o faci, să te duci să cauți un parcometru, ca să plătești, și apoi să te duci la mașină să pui tichetul la vedere. Câtă rezistență a fost și la această măsură radicală pe care am luat-o în 2013”, a completat edilul.

El crede că timișorenii se vor obișnui, la un moment dat, cu dispariția biletelor STPT. Pentru că se va ajunge la asta, dar nu brusc, ci în timp, pentru că „asta trebuie să fie normalitatea”.

La fel se va întâmpla și aici. Lumea se va obișnui, nu e nimic ieșit din comun, asta trebuie să fie normalitatea. Vom ajunge să plătim și popcornul, și înghețata la cornet cu telefonul. Îi spunem încă telefon, deși el este cu totul și cu totul altceva. Este un dispozitiv inteligent, care are și funcția de telefon. Sunt convins că după aceste discuții mult mai mulți cetățeni vor recurge deja la plata cu telefonul a călătoriilor cu transportul în comun. Au fost făcute peste 6.000 de plăți până acum, este puțin, dar și timpul este foarte scurt. Sunt convins că acest număr va crește foarte, foarte mult”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

Puțin peste 300 de oameni plătesc călătoria cu transportul în comun la Timișoara direct cu cardul, prin aplicația 24Pay, iar „în curând” numai așa o vor putea plăti. Este ultimatumul dat de primarul Nicolae Robu, care se laudă pe Facebook cu evoluția plăților cu telefonul pentru transportul public. ...
După ani întregi de discuții și încercări, primarul Nicolae Robu le promite timișorenilor că anul viitor călătoriile cu mijloacele de transport în comun se vor putea plăti cu telefonul, dar și de pe card. Edilul-șef vrea să scoată din uz biletele fizice și să închidă chioșcurile RATT. Anunțul a f...50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor