Aquatim rezolvă în curând problema inundațiilor de la pasajele CFR de pe Gh. Lazăr și Brediceanu

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
Aquatim rezolvă în curând problema inundațiilor de la pasajele CFR de pe Gh. Lazăr și Brediceanu
© Tion: Aquatim rezolvă în curând problema inundațiilor de la pasajele CFR de pe Gh. Lazăr și Brediceanu
Program încărcat la Aquatim anul acesta. Printre proiectele aflate în lucru la compania de apă și canal se află și două care ar rezolva problema inundațiilor de la pasajele CFR de pe străzile Gheorghe Lazăr și Brediceanu. Sunt însă și alte lucrări pe anul acesta, unele destul de mari!

Aquatim a investit 4,8 milioane de lei pentru dezvoltarea rețelelor de apă și de canalizare în 2018 în Timișoara și anunță că merge mai departe cu investițiile din fonduri proprii. Se va lucra începând din martie la reabilitări de conducte și la unele soluții pentru evacuarea apei pluviale la averse puternice în zonele unde canalizarea este foarte solicitată.

Atunci când plouă mai tare, în Timișoara se produc tot timpul inundații atât la cele două pasaje de pe străzile Gh. Lazăr și Brediceanu, cât și sub podul din Calea Șagului, iar de multe ori șoferii rămân blocați cu mașinile în apă.

Proiectanții companiei de apă și canal au lucrat anul trecut la studii de fezabilitate, proiecte tehnice de execuție, documentații pentru obținerea avizelor sau autorizațiilor de construire, documentații de atribuire. Pentru cele două pasaje CFR cu probleme la o ploaie mai puternică se așteaptă după autorizația de construire.

„În prezent sunt în curs de finalizare documentațiile de obținere a autorizației de construire pentru următoarele lucrări de pe agenda 2019 a societății: preluarea și descărcarea apelor pluviale în situații de urgență în zona Pasajului CFR str. Gheorghe Lazăr, preluarea și descărcarea apelor pluviale în situații de urgență în zona Pasajului CFR str. Coriolan Brediceanu, extinderea rețelei de canalizare și a celei de apă de pe Calea Șagului (etapa a II-a, intersecție str. Ovidiu Cotruș – bifurcație către Șag și Parța – în curs de desfășurare achiziția lucrărilor), sectorizarea rețelei de distribuție a apei potabile (sector 2 și 3), pentru exploatarea optimă a rețelei, prin determinarea comportamentului de consum și depistarea pierderilor din rețeaua publică”, anunță reprezentanții Aquatim.

Odată cu instalarea primăverii, mai exact în luna martie, compania de apă și canal va relua lucrările începute anul trecut și oprite pe timp de iarnă. Se va lucra așadar pe Calea Șagului, între pod și bifurcația către Șag și Parța, etapa I Pod Calea Șagului – intersecție cu Ovidiu Cotruș, la șantierul pentru preluarea și descărcarea apelor pluviale în zona Parcului Industrial Freidorf, pe str. Paul Morand, la reabilitarea clădirii și instalațiilor aferente sifonului deversor al colectorului sud de canalizare de pe str. Baba Novac, precum și la reabilitarea conductei de apă de pe str. Mătăsarilor.

Totodată, vor continua lucrările pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, pentru construirea branșamentelor de apă și racordurilor de canalizare pe străzile Nera, B.P. Hașdeu, Dunărea, Profesor Alex Cișman, Corina Irineu, Aurora, Teiului (lot I), Nicorești, Letea, Ceferiștilor, Viitorului (lot II), Anton Kathrein, Bela Lugoși și în Parcul Industrial Freidorf (lot III), dar și pe străzile Victor Gaga, Florin Medeleț, Caraș, Alexandra Indrieș, Popa Anca (lot I), Azaleelor, Jacob J. Ehrler (lot II).

Tot anul acesta, Aquatim ar trebui să înceapă și proiectul european de 180 de milioane de euro pentru apă și canalizare în regiune. Cererea de finanțare și documentele suport au fost transmise autorității de management pentru POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare.

Din 180 milioane euro solicitați spre aprobare, circa 52 milioane euro sunt propuși pentru investiții de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în Timișoara.

„Principalele investiții de care vor beneficia timișorenii au în vedere modernizarea stației de tratare a apei potabile Bega, reabilitarea rețelei de distribuție a apei (circa 38 km), construirea unei linii de uscare a nămolului la stația de epurare a apelor uzate, reabilitarea rețelei de canalizare (circa 16 km) și a racordurilor (13 km), precum și implementarea unui sistem SCADA, pentru monitorizarea și controlul automat al stațiilor de tratare și epurare”, mai transmit reprezentanții companiei de apă și canal.

Aquatim cheltuie 8,7 milioane de euro din bugetul propriu pentru întreg județul, în 2019, conform planificărilor.

Articole pe aceeași temă:

Cea mai profitabilă societate a Primăriei Timișoara anunță investiții însemnate din fonduri proprii pe anul 2018, cele mai importante chiar în capitala județului, care are un total de 700 de kilometri de rețele de apă. Pentru 2019 au fost programate investiții în valoare de 8,7 milioane de euro.Aqua...
Inundațiile din pasajele de sub calea ferată vor dispărea atunci când municipalitatea va termina investițiile începute, promit autoritățile locale. În același timp, la Jiul și la Popa Șapcă intervin și cei de la Aquatim, pentru a rezolva problemele ivite din cauza ploilor. Oricum, reprezentanții soc...3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor