Ori facem cel mai tare aquapark, ori nu-l mai facem! Timisoara, Dudesti sau Mosnita?

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
35Comentarii
Ori facem cel mai tare aquapark, ori nu-l mai facem! Timisoara, Dudesti sau Mosnita?
© TION: Ori facem cel mai tare aquapark, ori nu-l mai facem! Timisoara, Dudesti sau Mosnita?
În Consiliul Local Timişoara se discută despre realizarea unui aquapark din vara anului trecut şi lucrurile au rămas în acelaşi stadiu. De discuţie, pentru că autorităţile locale nu au contractat încă nici firma care să elaboreze studiul de fezabilitate, lucru stabilit la începutul anului. Acum există trei variante de amplasament: Timişoara, Dudeştii Noi sau Moşniţa Nouă. Primarul Nicolae Robu are o idee fixă: dacă facem un aquapark, trebuie să fie cel mai tare din această parte a Europei.

Că lumea tânjeşte după astfel de zone de relaxare şi agrement o dovedeşte numărul mare de timişoreni şi locuitori din vestul ţării noastre în general care vizitează ştrandurile din Ungaria. Şi nu este vorba doar de complexurile acvatice mari din ţara vecină, care a ştiut să îşi exploateze cu succes resursele.

Primarul Timişoarei consideră însă că doar un proiect de anvergură ar avea succes la noi.

„Cred că eu am adus în discuţie nevoia unui aquapark în Timişoara. Evident că n-am renunţat la idee (…) Dar, dacă facem ceva, eu consider că trebuie să îl facem la superlativ, adică ce facem noi trebuie să fie cel mai tare aquapark din această parte de Europă, la scara asta trebuie să discutăm, altminteri va fi greu să susţinem un aquapark, pentru că oamenii, mulţi chiar timişoreni sau din vecinătate, vor opta să meargă în locuri mai spectaculoase, mai tentante. Trebuie să stabilim o locaţie, cea mai raţională, fără criterii politice”, a declarat, zilele trecute, Robu.

Până acum au fost prezentate trei variante de amplasamente: prima a fost expusă de Robu şi se referă la vechiul proiect privind realizarea unui complex acvatic în comuna Dudeştii Noi, împreună cu primăria de acolo, cea de-a doua a venit pe filieră PSD – s-a propus un aquapark în Timişoara, în cartierul Mehala, pe un teren deţinut de municipalitate, iar despre cea de-a treia a vorbit recent tot Robu – în localitatea Moşniţa Nouă.

„Aveam în portofoliul de variante Dudeştii Noi, unde există 60 de hectare de teren care aparţin primăriei, nu ai costuri cu exproprierea sau încurcături să stai pe loc. Am avut o discuţie cu dl. primar Sorincău, de la Moşniţa Nouă, să vedem ce am putea face împreună, pentru că există Pădurea Bistra, pe teritoriul comunei Moşniţa, care nu e valorificată, există spaţiu şi acolo care ar putea fi transformat în zonă de agrement (…) A apărut la un moment în discuţie şi terenul din Mehala. Eu n-am niciun motiv să nu-mi convină acel teren, pentru mine ca cetăţean al Timişoarei, pentru că este aproape, sunt amator de parcuri cu apă, îmi place să folosesc astfel de locuri de agrement, numai că (…) trebuie să judec în mod obiectiv, responsabil, din postura de primar care asumă o astfel de investiţie”, a explicat edilul-şef al Timişoarei.

Asta, în condiţiile în care, în vara anului trecut, Robu declara în consiliul local, în urma unei interpelări a consilierului Ovidiu Ciuhandu, că Timişoara va avea aquapark … la Dudeşti.

„Vom avea şi un aquapark, va fi cel mai mare din această parte de Europă. Este un proiect în valoare de peste 20 de milioane de euro, pe care încercăm să îl materializăm pe fondurile europene 2014-2020 (…) Vorbim despre aquapark-ul de la Dudeştii Noi, este la 10 kilometri de Timişoara şi acolo avem toate premisele pentru a realiza acest aquapark la mare anvergură. Facem ceva mare, ceva spectaculos, atrăgător, şi atunci cu certitudine va avea succes. Facem un parteneriat cu Primăria Dudeştii Noi şi vom aplica împreună”, afirma primarul Nicolae Robu în iulie 2014.

Edilul spune însă acum că amplasamentul va fi stabilit în urma unui studiu de fezabilitate în care se vor analiza toate variantele.

„Trebuie să demarăm un studiu de fezabilitate şi specialiştii să facă o analiză a tuturor amplasamentelor potenţiale şi să ne prezinte avantaje şi dezavantaje, evident inclusiv costurile pe care le incumbă o variantă sau alta, urmând ca pe baza acelui studiu să luăm o decizie (…) Eu susţin orice variantă”, declară acum Robu.

Consilierii locali au stabilit încă de la începutul anului să se facă acest SF, dar până acum n-au fost demarate procedurile.

Alte articole pe aceeași temă:

Timisoara va avea un aquapark de 20 de milioane de euro, promit autoritatile. La Dudestii Noi!

Doi alesi propun construirea unui aquapark in zona Mehala din Timisoara

Consiliile de cartier ale Timisoarei cer aquapark in oras: si primariei, si CJT-ului!35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor