Consiliile de cartier ale Timisoarei cer aquapark in oras: si primariei, si CJT-ului!

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
18Comentarii
Consiliile de cartier ale Timisoarei cer aquapark in oras: si primariei, si CJT-ului!
Aleşii locali ai Timişoarei se vor întruni joi într-o şedinţă extraordinară, unul dintre punctele pe care îl vor avea pe ordinea de zi fiind o adresă semnată de toate consiliile consultative de cartier prin care se cere realizarea unui aquapark în oraş. Aceeaşi solicitare a ajuns şi la Consiliul Judeţean Timiş. Ambelor instituţii li se cere să finanţeze un asemenea obiectiv în oraş. Un proiect, care prevede construirea unui aquapark în zona Mehala, a fost prezentat deja de către doi consilieri locali.

Un aquapark care să se întindă pe o suprafaţă de 12 hectare, cu bazine acoperite şi în aer liber, SPA, terenuri de sport și chiar hotel – un astfel de complex au propus consilierii locali Daniel Idolu şi Nistor Geană să se amenajeze în cartierul Mehala din Timișoara, zona Grigore Alexandrescu.

Cei doi aleși au prezentat la începutul lunii iunie o propunere de amplasament și un proiect în linii mari. Ce fel de amenajări s-au propus? O zonă de bazine acoperite şi în aer liber (15.000 mp) – două bazine exterioare și două bazine interioare cu apă caldă/ termală, cu jocuri acvatice și hidroterapie, o zonă de SPA – relaxare, masaj, fizioterapie şi hidroterapie (3.500 mp), terenuri de sport – un teren de tenis/ badminton și două terenuri de minifotbal/ baschet, o zonă verde (7.500 mp), birouri administrative, grupuri sanitare și diverse spații auxiliare.

S-a propus, de asemenea, construirea unui hotel cu o capacitate de 70 de camere care să deservească întregul complex (1.625 mp) şi a unei parcări cu 300 de locuri, cu posibilitate de extindere.

Social-democratul Daniel Idolu a cerut să se urgenteze procedurile pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate privind aquapark-ul, mai ales că au fost bani prevăzuţi în acest sens la buget încă de la începutul anului.

Consiliul Local Timişoara nu a stabilit însă dacă ar fi oportună construirea unui aquapark în municipiu sau asocierea cu Primăria Dudeştii Noi, care are în plan de câțiva ani realizarea unui asemenea obiectiv, fiind expusă și ideea unei astfel de asocieri, susținută de primarul Nicolae Robu. Edilul nu crede că ar fi oportună realizarea unui parc acvatic în oraş.
„Desigur că Timișoara necesită un parc de distracții și un aquapark (…) Rămâne o întrebare: merită să dedici din terenul foarte scump care este în oraș, bun pentru alte dezvoltări, cu o suprafața atât de mare, ca să faci un asemenea parc? Sau, mai degrabă, este rațional să facem și noi în Timișoara ce au făcut cu toții din alte părți, să amplasăm un astfel de parc puțin în afară orașului, unde terenul este incomparabil mai ieftin?”, spunea Robu acum o lună.

Consiliile de cartier vor aquapark în Mehala

Consiliile consultative de cartier ale Timişoarei cer însă ca o astfel de investiţie să fie dezvoltată în oraş. Aleşii locali vor avea pe ordinea de zi a şedinţei de joi o adresă din partea Consiliului de cartier din Mehala, care a fost semnată şi de preşedinţii celorlalte consilii de cartier, 20 la număr, prin care se cere aquapark.

„Locuitorii municipiului Timişoara, prin consiliile consultative de cartier, susţin propunerea facăută de consilierii municipali Dan Idolu şi Nistor Geană, de construire a unui aquapark în Timişoara, zona Ovidiu Balea – cartier Mehala. Prin prezenta, consiliile consultative de cartier, în numele şi folosul locuitorilor municipiului, cer întregului consiliu local să aprobe proiectul şi investiţia”, se arată în adresa semnată de preşedintele CC Mehala, Ioan Bolog, şi ceilalţi preşedinţi de cartier. Este prezentată şi o listă de argumente în favoarea amplasării aquaparkului în Timişoara.

O adresă similară a ajuns şi la Consiliul Judeţean Timiş, în atenţia preşedintelui Titu Bojin.

„Vă rugăm să puneţi în discuţia Consiliului Judeţean aprobarea fondurilor necesare realizării acestui obiectiv dorit de locuitorii municipiului Timişoara şi care va putea fi folosit de toţi locuitorii judeţului Timiş, cât şi ai altor judeţe (…) Locaţia propusă se află pe teritoriul intravilan al municipiului Timişoara, dispunând de sursă de apă termală cu temperatura ridicată, de acces uşor pietonal, biciclete, auto, transport în comun şi cu posibilităţi de racordare facilă la utilităţi”, se arată, printre altele, în adresa transmisă de CC Mehala celor de la CJT.

Rămâne de văzut dacă Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş vor fi dispuse să conlucreze pentru realizarea unui asemenea obiectiv. Până se vor hotărî ”oficialii”, timişorenii vor frecventa în continuare aquapark-urile din Ungaria…

UPDATE. Aleşii locali au luat la cunoştinţă, joi, despre adresa Consiliului Consultativ de Cartier Mehala… Oficialii primăriei au afirmat, în continuare, că urmează să fie elaborat studiul de fezabilitate pentru aquapark. Primarul Nicolae Robu spune că el nu se împotriveşte ideii ca obiectivul să fie amplasat în oraş, dar că specialiştii care vor întocmi SF-ul vor stabili care este cel mai bun amplasament pentru o asemenea investiţie.

Alte articole pe aceeași temă:

Doi alesi propun construirea unui aquapark in zona Mehala din Timisoara18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor