Aqualand-ul de la Dudestii Noi se va construi si cu ajutorul Primariei Timisoara

De B.A.M.
Reactualizat la:
20Comentarii
Aqualand-ul de la Dudestii Noi se va construi si cu ajutorul Primariei Timisoara
Primăria Timişoara se va implica în construcţia Aqualand-ului de la Dudeştii Noi, un proiect de 18 milioane de euro care va fi finanţat din fonduri europene.

Proiectul privind înfiinţarea unui parc turistic şi de agrement în comuna Dudeştii Noi a fost depus spre finanţare, în anul 2010, în cadrul Programului Operaţional Regional Axa 5 – Dezvoltarea turismului, de către Primăria Comunei Dudeştii Noi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş. Potrivit procedurilor, fondurile europene se alocau după regula „primul venit, primul servit”, iar proiectul Aqualand –ului s-a situat atunci al doilea sub linie, din rezerva de proiecte.

Recent, Primăria Dudeştii Noi a primit o adresă de la Agenţia Regională de Dezvoltare 5 Vest prin care administraţiei locale i se aduce la cunoştinţă faptul că acest proiect va primi finanţare. Condiţia este însă ca termenul de execuţie să nu depăşească data de 31 iulie 2015, termen de altfel maxim pentru implementarea tuturor proiectelor aferente finanţărilor europene 2007-2013.

“Acest termen, din păcate pentru noi este unul imposibil de realizat, pentru că iniţial, termenul asumat de noi era de trei ani, ori reducerea acestuia la mai puţin de doi ani face practic imposibilă realizarea procedurilor de achiziţie publică, realizarea planului de urbanism zonal, obţinerea avizelor necesare şi execuţia propriu-zisă a proiectului. Toate aceste operaţiuni pot fi efectuate abia după semnarea contractului de finanţare, care poate fi parafat după parcurgerea unor etape de evaluare şi selecţie a proiectului, cel mai devreme la începutul anului viitor. În aceste condiţii, perioada pentru implementarea proiectului se reduce.

Totodată, nu ne putem asuma riscurile ce decurg din nefinalizarea acestui proiect, pentru că ar însemna, în caz nefavorabil, să ducem comuna Dudeştii Noi în faliment. De aceea, am hotărât împreună cu Consiliul Judeţean Timiş, şi cu un nou viitor partener – Primăria Municipiului Timişoara, să depunem, din nou, anul viitor, acest proiect, de data aceasta cu mai multă forţă, şi politică şi administrativă, pentru că atragem un nou partener, şi să îl realizăm nepresaţi de timp, făcând între timp toate procedurile legale – plan de urbanism, avize, proiect tehnic, pentru ca atunci când vom primi aprobările să trecem direct la faza de execuţie”, a declarat primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica.

Proiectul „Universul Apei” este estimat la 18 milioane de euro.

UPDATE. Robu: „Mi se pare inacceptabil ca timişorenii să meargă în Ungaria în staţiuni pe care le-am putea face şi aici”

Primarul Timişoarei a confirmat negocierile pe care le poartă cu omologul său şi colegul de partid Alin Nica, din Dudeştii Noi. Robu a afirmat că municipalitatea este interesată să investească  în proiectul Aqualand-ului din Dudeştii Noi.

„Am mai discutat cu colegul Alin Nica şi acum două săptămâni am reluat discuţia. Evident că Timişoara este interesată nu numai de ce se întâmplă în perimetrul actual al oraşului, dar este interesată şi de ce se întâmplă în vecinătatea imediată. Dorim să oferim cet timişoarei posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-o manieră cât mai plăcută. Mi se pare inacceptabil ca atâţia cetăţeni din Timişoara, Arad, Oradea să meargă în Ungaria pentru staţiuni pe care le-am putea face şi aici. Dacă putem face ceva împreună, în avantaj reciproc, atunci facem”, a afirmat Robu.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor