Aproape 100.000 de euro pe an pentru Timisoara Capitala Culturala. Ce noua gafa a facut primaria?

De A.S.​
Reactualizat la:
10Comentarii
Aproape 100.000 de euro pe an pentru Timisoara Capitala Culturala. Ce noua gafa a facut primaria?
© TION: Aproape 100.000 de euro pe an pentru Timisoara Capitala Culturala. Ce noua gafa a facut primaria?
De la 12.000 de lei pe an la 420.000 de lei! De 35 de ori – atât ar urma să crească, anul acesta, cotizația alocată de la bugetul local Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, cea care se ocupă de pregătirea candidaturii orașului pentru accederea la acest titlu în 2021. Oficialii Primăriei Timişoara au făcut o nouă gafă: au făcut publice, pe site-ul instituţiei, mai multe date cu caracter personal ale membrilor fondatori ai asociației, în mare parte oameni de afaceri potenţi!

Primăria Timişoara a mai încasat în trecut o amendă din partea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, după ce funcţionarii municipalităţii au publicat pe site-ul instituţiei, la începutul lui 2014, toate numele şi CNP-urile timişorenilor care aveau la vremea respectivă datorii sub 40 de lei, ca anexă la un proiect ce prevedea anularea acestor creanţe fiscale, dar nu s-a învăţat minte.

Aleșii locali vor avea pe ordinea de zi a ședinței de consiliu de marți un proiect de hotărâre care prevede aprobarea majorării cotizaţiei anuale pe care Municipiului Timişoara o plăteşte, în calitate de membru fondator, la Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE).

Şi acest proiect are o anexă, cu membrii fondatori. Pe listă apar de la instituţii de cultură sau de învăţământ la diverse asociaţii, firme şi persoane fizice care s-au implicat în acest proiect. Iar în cazul persoanelor fizice reprezentanţii primăriei au făcut publice date cum ar fi numele şi prenumele, adresa de domiciliu exactă, seria şi numărul cărţii de identitate, chiar şi codurile numerice personale în cazul unora dintre membrii fondatori, cum ar fi Emil Cristescu. Vorbim în principal despre oameni de afaceri, dar pe listă apar şi datele cu caracter personal ale unor şefi de instituţii culturale, asociaţii, fundaţii etc.

Lista cuprinde peste 100 de membri, iar informaţiile puteau fi consultate la liber, în cursul zilei de luni, pe site-ul municipalităţii…

foto int

Revenind la proiect, se propune majorarea cotizației anuale de la 12.000 de lei, valoare aprobată în anul 2013, la 420.000 de lei. Asta, după ce primarul Nicolae Robu a criticat în repetate rânduri mediul de afaceri pentru că nu se implică în susţinerea financiară a candidaturii Timişoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană şi a propus ca membrii ATCCE care nu și-au achitat cotizația să fie excluși fără discuţii.

Dosarul de candidatură trebuie depus până în toamnă.

„Candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 este un demers al oraşului, susţinut în primul rând de Primăria Municipiului Timişoara, prin Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, al cărei membru fondator este. Competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 a fost lansată de către Ministerul Culturii în decembrie 2014, având ca termen limită de depunere a dosarului de candidatură pentru etapa de preselecţie data de 10 octombrie 2015. Lunile care urmează sunt extrem de importante pentru dezvoltarea conceptului, a programelor culturale, a creării parteneriatelor, a strategiei de implicare a cetăţenilor şi a întăriri capacităţii instituţionale a unităţii de management de creare a conţinutului dosarului de candidatură al Timişoarei pentru etapa de preselecţie”, explică oficialii primăriei.

Dosarul de candidatură va fi elaborat de asociaţie în numele oraşului practic. În perioada octombrie-noiembrie 2015 ar urma să aibă loc o susţinere a candidaturii în faţa unui juriu de concurs format din zece experţi internaţionali şi doi experţi nominalizaţi de Guvernul României, în 2016 va continua evaluarea dosarelor de candidatură, în două etape, iar la începutul anului 2017 ar trebui să fie anunţat oraşul câştigător.

„Până în 2017, principalii finanţatori ai acestui demers sunt din mediul local, Primăria Municipiului Timişoara având un rol esenţial. După 2017 candidatura selectată va primi finanţare atât din plan local şi judeţean, cât şi din partea Guvernului României şi de la Uniunea Europeană”, mai precizează reprezentanţii municipalităţii.

Cotizaţia de la bugetul local pentru anul 2015 ar urma să fie mărită la solicitarea asociaţiei, pentru acoperirea cheltuielilor legate de formarea unei echipe de lucru care să se ocupe de întocmirea dosarului de candidatură.

UPDATE. Mărirea cotizației de la primărie a fost aprobată în plenul consiliului local de marți.

Alte articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara iarta de datorii mii de contribuabili. Le-a publicat CNP-urile pe site!10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor