Aparitia fenomenului freezing rain pe A1 se lasa cu suspendari si cercetari la Directia de Drumuri si Poduri Timisoara

De M. Hoster
2Comentarii
Aparitia fenomenului freezing rain pe A1 se lasa cu suspendari si cercetari la Directia de Drumuri si Poduri Timisoara
© TION - Aparitia fenomenului freezing rain pe A1 se lasa cu suspendari si cercetari la Directia de Drumuri si Poduri Timisoara
Vineri dimineaţa, în doar trei ore, pe autostrada A1, în judeţul Hunedoara, au fost înregistrate trei accidente cu numeroase autovehicule implicate. Compania de Drumuri spune că problemele au apărut din cauza neadaptării vitezei, pe fondul efectelor fenomenului ”freezing rain”. Deşi CNADNR anunţă că s-a acţionat cu material antiderapant, şeful Secţiei Drumuri Deva a fost suspendat, iar un director adjunct de la Direcţia de Drumuri Timişoara va fi supus unei anchete.


Vineri, 28 noiembrie, în intervalul orar 3:00 – 8:00, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (ploaie şi temperaturi negative), pe autostrada A1, în zona municipiului Deva, s-au produs trei accidente rutiere, fără victime. La km 304, pe Calea 1, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate un număr de 5 autovehicule, 4 autovehicule de transport marfă şi un microbuz. La km 328, pe Calea 2, s-a produs un accident în care au fost implicate un număr de două autovehicule, o autoutilitară şi un autotren. La km 309, pe Calea 2, s-a produs un alt eveniment rutier în care a fost implicat un autoturism care a atins parapetul de protecţie.

Cei de la CNADNR spun că în aceste zone, în intervalul orar 03:50 şi 06:20, Compania de Drumuri a acţionat cu 6 utilaje de răspândire a materialului antiderapant. De asemenea, au fost utilizate 36 tone de sare, care au fost răspândite între km 304 şi km 335 pe autostrada A1 pentru prevenirea şi combaterea lunecuşului şi poleiului. Accidentele rutiere s-au produs în intervalul orar dintre două patrulări ale utilajelor de răspândire material antiderapant, din cauza fenomenului de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă, fenomen generat de ploi la – 3 grade Celsius (freezing rain).

La această oră CNADNR efectuează o investigaţie proprie în legătură cu modul în care s-a acţionat pe plan local, cât şi modul în care a acţionat prestatorul de servicii de întreţinere pe timp de iarnă.

Problemele apărute s-au lăsat şi cu sancţiuni. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Deva, Alexandru Borbeanu, a fost suspendat din funcție acesta urmând a fi cercetat disciplinar. Pe perioada desfăşurării acestei cercetări, atribuţiile de serviciu ale şefului suspendat au fost preluate de Sorin Dudaş.

CNADNR a mai anunţat că a fost instituită şi o Comisie de cercetare disciplinară pentru Sorin Ghihor Izdrăilă, directorul adjunct al Direcţiei de Întreţinere al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

În funcţie de rezultatele cercetării disciplinare la nivelul CNADNR, vor fi sancţionaţi toţi cei care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, iar în cazul prestatorului de servicii de întreţinere pe timp de iarnă, în situaţia în care acesta nu a respectat obligaţiile contractuale, vor fi aplicate penalităţi conform contractului.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor