Anul scolar viitor incepe, in Timis, fara Colegiul ”Ion Mincu” si trei gradinite

De Adrian Panduru
19Comentarii
Anul scolar viitor incepe, in Timis, fara Colegiul ”Ion Mincu” si trei gradinite
© Foto: arhivă
Inspectoratul Școlar Județean Timiș a făcut deja planul rețelei școlare de învățământ pentru 2018-2019. Patru unități de învățământ nu vor mai funcționa din anul școlar viitor – trei grădinițe și un colegiu din zona centrală a Timișoarei.

Anul școlar 2018-2019 va începe fără o unitate de învățământ cu personalitate juridică. Este vorba despre Colegiul ”Ion Mincu” din zona centrală a Timișoarei, care a fost dizolvat.

Consilierii locali din Timișoara au decis, în luna noiembrie, „reorganizarea prin divizare totală a Colegiului Tehnic «Ion Mincu», cu învățământ primar, gimnazial, liceal și profesional”, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au aprobat această decizie.

Astfel, clasele primare și gimnaziale ale colegiului, care funcționează pe str. Ulmului nr. 2, vor fi preluate de Școala Gimnazială nr. 24; clasele cu profil tehnologic, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20,vor fi preluate de Colegiul Tehnic «Emanuil Ungureanu»; cele cu profil de arhitectură, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi preluate de Liceul de Arte Plastice, care va avea sediul pe strada Lorena nr. 35, iar clasele cu profil de construcții, care funcționează pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi preluate de Colegiul Tehnic de Vest.

Spațiile colegiului care de anul viitor nu va mai exista ajung la Liceul „Nikolaus Lenau”.

Alte trei unități de învățământ din Timiș nu vor mai funcționa de anul școlar viitor. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș, este vorba de trei grădinițe, care intră în categoria unităților arondate. Este vorba despre Grădinița cu Program Normal nr. 14, unde era o singură grupă, care s-a mutat la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, Grădinița Babșa- Gruni, unde erau doar 3-4 copii cu vârstă de până la 3 ani și Grădinița Percosova-Gătaia, unde, de asemenea, erau aproximativ patru copii.

Statistic, situația stă astfel: pentru anul școlar 2018-2019 vor funcționa 180 de unități de învățământ cu personalitate juridică în Timiș (față de 181 în acest an școlar), 91 în mediul urban și 89 în mediul rural. În anul școlar viitor, în Timiș vor funcționa și 391 de structuri arondate.

 19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor