ANSVSA infiinteaza Politia animalelor

De T. Ex.
1Comentariu
ANSVSA infiinteaza Politia animalelor
© TION - ANSVSA infiinteaza Politia animalelor
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a înființat o nouă structură și anume Poliția animalelor, în cadrul căreia vor lucra 8 inspectori în București și câte unul în fiecare județ. Aceștia vor face controale în ceea ce privește bunăstarea animalelor, de la ferme la laboratoare.

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi o hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea ANSVSA. Astfel, Poliţia sanitar-veterinară a animalelor va funcţiona ca serviciu, în cadrul Direcţiei generale control oficial din ANSVSA.

Directorul Direcţiei generale control oficial din ANSVSA, Maximilian Drăgan, a declarat pentru Mediafax că noua structură va fi condusă de un şef serviciu ce urmează să fie desemnat prin concurs şi are prevăzute minim opt posturi de inspectori în cadrul structurii centrale a ANSVSA şi cel puţin câte unul la fiecare direcţie sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA) judeţeană.

Potrivit HG adoptate marţi, numărul total de posturi în cadrul ANSVSA este de 5.419.

Inspectorii din Poliţia sanitar-veterinară a animalelor vor controla de la ferme, crescătorii, abatoare, grădini zoologice sau circuri, la laboratoare unde se fac experimente pe animale, pentru a verifica dacă sunt respectate condiţiile privind bunăstarea animalelor.

Maximilian Drăgan a mai spus că în această perioadă se va pune un accent deosebit pe adăposturile pentru câini fără stăpân.

De asemenea, directorul Direcţiei generale control oficial din ANSVSA a anunțat că cele mai grave încălcări ale legislaţiei privind protecţia animalelor, adică uciderea şi schingiuirea animalelor sau folosirea lor la lupte, pot fi pedepsite cu închisoare de la trei luni la un an, în aceste cazuri inspectorii urmând să sesizeze organele de urmărire penală. Pentru nerespectarea condiţiilor de creştere, adăpostire, hrănire sau asistenţă medicală a animalelor prevăzute de aceeaşi lege, inspectorii vor aplica amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor