Alti bani, alta necunoscuta: indicatoarele cu noul TimPark

Reactualizat la:
9Comentarii
Alti bani, alta necunoscuta: indicatoarele cu noul TimPark
Odată cu introducerea noului sistem de parcare TimPark de pe străzile Timişoarei trebuie să dispară… vechiul TelPark. Reprezentanţii municipalităţii spun că nu se înlocuiesc decât indicatoarele deteriorate, urmând ca pe celelalte să fie aplicate folii, autocolante cu noul TimPark. Primarul Nicolae Robu nu a putut spune la ce costuri se va ridica întreaga operaţiune. Cheltuielile vor fi suportate de ADP.

Diferenţe mari între vechile şi noile plăcute nu există, în sensul că acestea vor arăta cam la fel, principala diferenţă fiind aceea că de pe noile plăcuţe va dispărea orice referire la tichetele de parcare, pentru că în noul sistem TimPark şoferii vor putea plăti staţionarea exclusiv prin telefonul mobil sau vor putea parca în baza unui abonament cumpărat anticipat. Nu vor mai exista tichete de parcare. Potrivit noului regulament de parcare a autovehiculelor aprobat în consiliul local vor exista plăcuţe roşii, galbene şi albastre, în funcţie de noile zone tarifare stabilite.

Primarul Nicolae Robu a afirmat că a dat dispoziţii să se aplice autocolante cu noul TimPark peste vechile plăcuţe cu TelPark din tot oraşul, urmând să fie înlocuite doar cele care sunt deteriorate din spusele sale. Chiar dacă edilul a lăsat de înțeles că de acestea se va ocupa societatea Rosign, care are contract cu primăria pentru montarea de indicatoare rutiere, stâlpişori, semafoare, calmatoare şi alte lucruri ce ţin de trafic şi semnalizare rutieră, de plăcuțele cu TimPark se va ocupa societatea ADP, care va suporta și costurile. Plăcuțele TelPark/ TimPark nu intră în contractul cu Rosign, potrivit reprezentanților ADP. 

„Eu le-am dat dispoziţii să se aplice colante. Dacă sunt distruse, vor fi schimbate. M-am informat şi să ştiţi că nici nu sunt scumpe. Banii mulţi se dau pentru semaforizare şi pentru marcare (…) Şi o parte mai mică din banii plătiţi către Rosign ar fi pentru aceste semne. Aşa mi s-a spus, dar nu am apucat să verific. Am cerut să văd cât e pentru semafoare, stâlpişori, semne şi marcare”, a declarat Robu.

De celaltă parte, edilul declara, în cursul lunii trecute, că cei de la Rosign au înaintat facturi de peste 8,6 milioane de lei numai în anul 2012 pentru lucrări de semnalizare rutieră și de întreținere a sistemului de semnalizare din oraș. Robu afirma, tot atunci, că la nivelul primăriei nu se ştie exact, pe verificate, câţi stâlpişori şi câte semne de circulaţie sunt pe străzile Timişoarei, dar că a dispus inventarierea lor. Asta, în condiţiile în care şi Camera de Conturi a Judeţului Timiş recomanda administraţiei locale inventarierea şi stabilirea naturii tuturor bunurilor din intersecţiile semaforizate şi a materialelor de semnalizare din municipiu, inclusiv a calmatoarelor de trafic şi a stâlpişorilor de delimitare, în vederea înregistrării corespunzătoare în contabilitate şi în evidenţa tehnico-operativă.

În cazul plăcuţelor cu noul TimPark, primarul nu a putut spune la ce costuri se va ridica întreaga operaţiune. Edilul a afirmat că nu se ştie, pentru că nu s-a făcut o analiză. Reprezentanții ADP spun că ei trebuie să suporte costurile, pentru că societatea ADP, sau mai exact societatea rezultată în urma fuziunii dintre ADP și Drumuri Municipale, va gestiona parcările.  „Nu se pune problema să fie schimbate decât cele care se dovedesc necorespunzătoare”, a subliniat edilul.

Cât despre criticile venite din partea opoziţiei, în special din partea consilierului local PDL Simion Moşiu, legat de relaţiile cu Rosignul, Robu spune că la mijloc ar fi alte interese ale democrat-liberalilor.„Domnul Moşiu şi aceste partiduţe care fac opoziţie ar fi bine să înveţe să mai intre pe un site. Contractul este postat pe site-ul primăriei. E un mare interes al PDL-ului de a prelua o parte din aceste cheltuieli, pentru că au şi ei firme în acest domeniu, nu grijă pentru bugetul local”, a conchis primarul.

A. Strugariu9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor