Alesii cer raport despre proiectul Michelangelo. Robu nu-i gaseste niciun merit lui Ciuhandu…

De A.S.
Reactualizat la:
44Comentarii
Alesii cer raport despre proiectul Michelangelo. Robu nu-i gaseste niciun merit lui Ciuhandu…
© TION: Alesii cer raport despre proiectul Michelangelo. Robu nu-i gaseste niciun merit lui Ciuhandu...
Inaugurarea pasajului Michelangelo a fost subiect de dispute la ultima şedinţă a Consiliului Local Timişoara. Consilierul Bogdan Herzog i-a cerut primarului Nicolae Robu să prezinte un raport public cu privire la această lucrare, finalizată cu 9 luni întârziere, a reclamat el, ba chiar ca pe viitor să îl invite şi pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu la astfel de inaugurări. Robu a dat de înţeles că nu are de ce şi i-a transmis lui Herzog că se află într-o eroare totală… cu toate.

„Ne bucurăm cu toţii că acest pasaj a fost inaugurat, chiar dacă cu o întârziere de aproximativ 9 luni”, i-a transmis Bogdan Herzog primarului Nicolae Robu în plenul consiliului local de marţi.

Consilierul i-a cerut lui Robu ca administraţia locală să prezinte un raport public cu privire la amenajarea Complexului Rutier Michelangelo – dacă au existat abateri de la proiectul iniţial şi dacă acestea au fost însuşite de cineva din primărie ori dacă au fost înregistrate „devieri” de la buget.

Alesul a venit şi cu sugestia că pe viitor, la finalizarea unor proiecte majore pe fonduri europene, cum a fost şi pasajul Michelangelo, la inaugurări, să fie invitaţi şi consilierii locali. Totodată, Herzog a sugerat să fie invitat şi fostul primar Gheorghe Ciuhandu, în mandatul căruia s-au iniţiat proiectele şi s-au obţinut finanţările.

Primarul i-a transmis că se află într-o eroare totală… cu toate. Robu a afirmat că valoarea estimată a fost de 64 de milioane de lei pentru investiţia de la Michelangelo, că lucrarea a fost atribuită la 49 de milioane de lei în urma licitaţiei, ba chiar că, deşi a fost nevoie de o suplimentare pentru nişte operaţii care nu au fost prevăzute iniţial, lucrări imprevizibile, s-au făcut şi economii, consumându-se doar 47,8 milioane de lei din cei 49. Şi totul s-a făcut în ”doar” 2 ani şi o lună.

Termenul de finalizare prezentat iniţial a fost într-adevăr septembrie 2014, dar Robu spune că au existat motive întemeiate pentru întârzieri – în principal, prea multe zile cu ploaie.

„Lucrarea s-a finalizat cu o zi înainte de termen, nicidecum cu 9 luni întârziere. Lucrarea a început în aprilie 2013 (…), atunci am predat amplasamentul şi au început lucrările efective, care au durat 2 ani şi o lună cu întreruperile cauzate de o vreme nefavorabilă, întreruperi care evident ne-au fost acceptate de către oameni cu cap, care înţeleg că nu poţi să lucrezi la -17,5 metri adâncime când plouă torenţial… Toată lucrarea, spre dezamăgirea unora, este făcută conform cu proiectul, cu dispoziţiile de şantier adecvate, care apar la astfel de lucrări, totul a fost făcut cu respectarea legii”, susţine edilul.

Cât despre cine a obţinut banii pentru acest proiect, Robu nu prea le găseşte merite altora, motivând că banii n-au fost câştigaţi în nicio competiţie, ci erau alocaţi oricum pe POR pentru polul de creştere Timişoara – aproximativ 70 de milioane de euro, fiind accesaţi efectiv doar dacă se face ceva, cu titlu de rambursare la efectuarea lucrărilor.

„Numai neştiutorii ar putea pretinde că dacă eu aş face acum proiectul pentru metrou aş avea şi banii pentru metrou”, a exemplificat el.

Totuşi, Herzog a insistat să primească un raport scris cu privire la lucrarea de la Michelangelo. Robu l-a catalogat din nou ca fiind frustrat, pentru că nu a reușit să ajungă viceprimar, dar l-a asigurat că va avea raportul cerut…

Alte articole pe aceeași temă:

Inaugurarea pasajului Michelangelo cu cvartet de coarde. Robu: Multa lume a spus ca va fi imposibil44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor