ADR Vest va infiinta puncte de informare in toate judetele regiunii

De Marcel Hoster
ADR Vest va infiinta puncte de informare in toate judetele regiunii
© TION: ADR Vest va infiinta puncte de informare in toate judetele regiunii
Informaţiile legate de proiectele europene şi oportunităţile de finanţare din programe naționale sau din fonduri ale Uniunii Europene vor ajunge mai uşor la beneficiari. Aceasta după ce s-a decis înfiinţarea de puncte de informare şi consiliere, în fiecare judeţ al ţării, ca urmare a unei iniţiative a Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională.


Fie că este vorba de solicitanţi cărăşeni, arădeni sau timişeni, cei care vor dori să beneficieze de bani europeni vor putea să o facă mai uşor , după ce informaţiile legate de proiecte vor fi accesibile mai aproape de ei. Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat înființării unui punct unic de informare și consiliere, în fiecare județ, cu privire la accesarea fondurilor naționale și europene, am aflat de la reprezentanții ADR Vest.

În perioada următoare, în vederea punerii în aplicare a înţelegerii, Agențiile pentru Dezvoltare Regională urmează să semneze cu Ministerul Fondurilor Europene acorduri de colaborare similare, dar la nivel individual particularizate în funcție de nevoile identificate în fiecare regiune.

Furnizarea informațiilor cu privire la accesarea fondurilor naționale și europene se va face în cadrul unui punct unic de informare și consiliere numit „one-stop-shop”. Acest punct unic de informare și consiliere județean va funcționa ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atât în ceea ce privește furnizarea de informații corecte și actualizate privind oportunitățile de finanțare din diverse surse (din programe naționale sau din finanțări ale Uniunii Europene), cât și în ceea ce privește consilierea în dezvoltarea ideilor de proiect.

Specialiștii care vor activa în cadrul acestor „one-stop-shop”-uri vor fi persoane cu experiență în domeniul fondurilor europene și/sau în colaborarea cu mediul de afaceri astfel încât să asigure expertiza corespunzătoare. Aceștia vor oferi informații și consultanță, dar vor fi prezenți în județe și prin organizarea de evenimente dedicate.

ROREG este Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România și are ca scop reprezentarea acestora la nivel național și internațional în vederea sprijinirii dezvoltării lor instituționale și îndeplinirii obiectivelor care le revin, transmit reprezentanții acesteia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor