Activitatea clubului sportiv al Primăriei Timișoara ar putea fi blocată de problemele secției de baschet

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Activitatea clubului sportiv al Primăriei Timișoara ar putea fi blocată de problemele secției de baschet
© foto: arhivă
Procesul pe care mai mulți dintre foștii baschetbaliști ai BC Timișoara l-au intentat clubului pentru recuperarea unor datorii ar putea afecta activitatea întregului Sport Club Municipal Timișoara. În urma unui proces desfășurat la Curtea de Arbitraj Baschetbalistic de la Lausanne, aceștia au obținut o sentință prin care trebuie să recupereze sumele neplătite de la actuala SCM BC Timișoara, reușind să arate că acesta ar fi urmașul fostului club.

Toate conturile SCM Timișoara ar putea fi blocate în zilele viitoare în urma procesului pe care patru jucători l-au intentat fostului club BC Timișoara pentru recuperarea unor datorii pe care acesta le avea către ei. Hristo Nikolov, Kyle Shyloh și Nenad Milosevic, respectiv Derrik Low, au obținut sentințe favorabile din partea Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic de la Lausanne, unde au reușit să arate că actualul club, secție a SCM Timișoara, ar fi urmașul fostei structuri, preluând drepturile și obligațiile vechiului club, deci și restanțele salariale.

Hotărârea respectivului tribunal sportiv a fost recunoscută în primă instanță de Tribunalul Timiș, iar în consecință dosarul a fost preluat de un executor judecătoresc, desemnat de instanță. Acesta a întocmit deja documentele oficiale referitoare la impunerea de popriri pe conturile clubului, care cuprinde toate secțiile nu doar cea de baschet. Deci, ar urma să afecteze întreaga activitate sportivă, nu doar cea baschetbalistică. În plus, documentația întocmită de executor mai vizează și primăria Timișoara, cerând ca toate sumele pe care instituția le-ar datora SCM Timișoara să fie virate în contul executorului, ne-a comunicat Sabin Gherdan, avocatul celor patru sportivi parte în proces.

De cealaltă parte, cei de la SCM Timișoara și Primăria spun că deocamdată există un recurs la Tribunalul Timiș și că nu se pune problema popririi, cel puțin nu în acest moment.

„Noi avem termen până în 18 februarie termen pentru a depune apel la Tribunal în procesul prin care a fost recunoscută sentința tribunalului sportiv. Facem apel și vom vedea sentința Tribunalului Timiș. Conturile clubului nu sunt poprite”, ne-a declarat Radu Țoancă. conducătorul SCM Timișoara.

La fel, primarul Nicolae Robu, spune că nu crede că se pune problema unor popriri.

„Mă îndoiesc ca ne vor putea fi blocate conturile, pentru că noi suntem în proces cu ei, patru jucători reprezentați de acel avocat, și se va putea pune problema unor plăți către ei abia dacă se va genera o sentință executorie în acest sens. Deocamdată noi suntem în așteptarea sentinței la recursul pe care l-am făcut”, a declarat, la rândul său, și Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Suma totală solicitată de executor de la SCM şi primărie este de 84.178,99 dolari americani, 70.390,55 euro şi 31.735 de lei cheltuieli de executare silită, onorariu judecătoresc şi onorariu avocat. Pentru Nicolo Hristov suma totală este de 37.590,49 de euro, pentru Shiloh Kyle 41.887,85 de dolari americani şi 7,266,66 de euro, pentru Nenad Milosevic 16.353,38 euro, iar pentru Low Derrik 42.291,14 dolari americani şi 9.180 de euro.

Articole pe aceeași temă:

Situația celor de la clubul de baschet al SCM Timișoara e tot mai dificilă. De curând, Tribunalul Timiș a aprobat decizia luată de Tribunalul Federal Elvețian referitoare la plata salariilor jucătorilor dați afară de fosta BCM Timișoara și reprezentanții acestora pot începe executarea silită a actua...
Principala grupare de baschet masculin din orașul de pe Bega, BC SCM Timișoara, se află în mare dificultate, fiind obligată să plătească sume importante de bani către o serie de jucători care au evoluat la fosta echipă BCM. Aceștia au obținut o hotărâre favorabilă din partea Tribunalului de Arbitraj...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor