A inceput Bacalaureatul! Prima probă: evaluarea competentelor la limba romana

De M.M.H.
Prima proba la Bacalaureat 2011
Prima proba la Bacalaureat 2011
Elevii de clasa a XII-a au intrat în focurile Bacalaureatului. Luni, de la ora 9, a început examenul naţional. Unii elevi sunt mai încrezători decât alţii. În Timiş, aproape 7 000 de liceeni susţin proba de competenţe orale la limba română.

Holurile din faţa sălilor de examinare sunt pline de elevi care aşteaptă să intre. Înăuntru, în faţa examinatorilor, elevii citesc subiectele şi răspund cerinţelor exerciţiilor. Emoţiile se citesc pe faţa tinerilor. Cei care sunt în sală privesc speriaţi spre colegii care intră. Nu că n-ar şti, ci de frică să nu se blocheze în faţa evaluatorilor. „Materia nu e grea“, ne spune George, unul dintre elevii care aşteaptă pe hol, în faţă sălii de examen. „Dar când ştii că de nota pe care o iei depinde facultatea la care intri, viitorul tău…“, adăugă elevul, care spune că s-a pregătit din timp pentru Bacalaureat, dar că are totuşi emoţii, mai ales când ies colegi care spun că nu s-au descurcat, că biletul tras a conţinut subiecte dificile. „La examenul de Bacalaureat din acest an am luat mai multe măsuri prin care dorim să descurajăm tentativele de copiere. Probele orale se ţin în unităţile de învăţământ unde studiază elevii, dar probele scrise vor avea loc în şcoli, tocmai pentru a scădea posibilităţile de copiere. În plus, vor fi instalate camere web pentru a-i supraveghea mai bine pe candidaţi“, a precizat Marin Popescu, inspectorul şcolar general din Timiş.

Prima probă a examenului naţional se întinde până în 8 iunie. Aceasta este urmată în 8-10 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 10-17 iunie, de evaluarea competenţelor digitale şi în intervalul 20-23 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională.

Probele scrise încep în 27 iunie cu Limba şi literatura română. În 28 iunie se desfăşoară testarea la Limba şi literatura maternă, iar în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă are loc în 1 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie, în intervalul 8-12, se depun contestaţiile, iar în 8 iulie sunt afişate rezultatele finale.

Atentie elevi! In Timisoara vor fi web-cam-uri in sali la examenul de Bacalaureat

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor