A crescut procentul de promovare al Timisului la Definitivat, dupa contestatii. Inca sase profesori au luat examenul

De Adrian Panduru
A crescut procentul de promovare al Timisului la Definitivat, dupa contestatii. Inca sase profesori au luat examenul
A crescut procentul de promovare la Definitivat, după ce s-au rezolvat contestațiile profesorilor din Timiș. În urma recorectării lucrărilor, șase candidați au promovat, față de rezultatele inițiale, cele înainte de contestații.

În 2016, procentul de promovare la Definitivat, în Timiș, înainte de contestații, a fost de 68,37 la sută, în timp ce în 2015 a fost de 53,12 la sută, iar în 2014, 57,33 la sută. Acum, după contestații, județul Timiș a ajuns la un procent de promovare de 71,16 %, șase candidați fiind promovați, în urma recorectării lucrărilor.

În Timiș, 291 de candidaţi au fost admişi la proba scrisă și au dat examen la 31 de discipline. Profesorii au depus 36 de contestații.

Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Timiș, înainte de contestații, 147 de candidați au promovat examenul, din care 100 au luat note între 8 și 8,99, 46 de candidați au luat note între 9 și 9,99. A fost și o notă de 10.

După contestații, au promovat examenul 153 de candidați, dintre aceștia 106, de data aceasta, cu note între 8 și 8,99.

În Timiș, 62 de candidați nu au promovat, adică au avut note sub 8. O singură notă a fost între 1 și 1,99, cele mai multe note ale candidaților care nu au promovat situându-se între 6 și 6,99 – 30.

Profesorii se pot prezenţa la definitivat doar în maximum trei sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată. Spre deosebire de definitivat, titularizarea înseamnă angajarea profesorului într-o şcoală pe perioadă nedeterminată. Pentru a promova examenul, profesorii au nevoie de minim nota 8.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor