A crescut numarul profesorilor din Timis care au sanse la titularizare, dupa contestatii

De Adrian Panduru
1Comentariu
A crescut numarul profesorilor din Timis care au sanse la titularizare, dupa contestatii
© Tion: A crescut numarul profesorilor din Timis care au sanse la titularizare, după contestatii
Profesorii din Timiș care au luat note mai mari sau egale cu șapte, în Timiș, sunt mai mulți după recorectarea lucrărilor. Cadrele didactice trebuie să ia nota șapte sau peste această notă pentru a avea șanse la a se titulariza pe post.

În Timiș a crescut numărul profesorilor care au luat note mai mari sau egale cu 7, după contestații, de la 383 la 401. Conform rezultatelor finale, din cei 770 de profesori din Timiș ale căror lucrări au fost evaluate la Titularizare, 121 au luat note mai mici de cinci după contestații (134 înainte de contestații), 248 au luat note între 5 și 6,99 după contestații (253 înainte de contestații) și 401 de cadre didactice au luat note mai mari sau egale cu șapte (care permit titularizarea) după contestații (383 înainte de contestații). Din cei 770 de candidați, opt au luat nota 10 la examen.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

O notă mare la examenul de titularizare nu asigură neapărat şi locul ca titular. Sunt materii pentru care sunt scoase puține posturi la concurs, titularizabile. Nota obţinută este valabilă doar trei ani. Aceasta nu-i scutește însă pe profesori de examenul de anul viitor. De ce? Pentru că prioritate la titularizare au cei care dau examenul în anul respectiv. Deci, practic, dacă un profesor a luat notă mare în 2018 și nu a ocupat un post titularizabil, ci este suplinitor, dacă vrea să aibă în continuare șanse mai mari la un post titularizabil trebuie să repete examenul în anul 2019.

Pentru a vedea lista candidaţilor repartizaţi cu contract pe perioadă nedeterminată în Timiș accesați acest link.

Lista posturilor repartizate în Timiș cu contract pe perioadă nedeterminată, etapa I, o găsiți aici.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor