600 de muncitori prezenti pe cel mai important santier din Timisoara. Openville are 60 de firme subcontractoare

De Marcel Hoster
13Comentarii
600 de muncitori prezenti pe cel mai important santier din Timisoara. Openville are 60 de firme subcontractoare
© foto: Iulius/Openville
Un singur șantier timișorean atrage peste 600 de muncitori, de la 60 de firme de specialitate. Vorbim despre proiectul Openville Timișoara, o investiție de 220 de milioane de euro.

Pe șantierul ansamblului Openville Timișoara, dezvoltat de companiile Iulius și Atterbury Europe, se construiește în ritm susținut. Peste 600 de muncitori, de la 60 de firme de construcții subcontractoare, lucrează la toate componentele proiectului, care va integra Iulius Mall: se amenajează o nouă parcare subterană, se finalizează al treilea imobil de birouri, se realizează extinderea spațiilor comerciale, precum și fundația celei mai înalte clădiri office din România. În total, 210 firme din România contribuie la realizarea celui mai mare proiect mixt din vestul țării, de la arhitecți, proiectanți și constructori, până la furnizori de echipamente, utilaje, instalații și materiale.

În Openville, se lucrează intens la noul corp de clădire care va extinde actualul mall. Pe spațiile de retail suplimentare se vor regăsi noi branduri, precum Zara Home și Oysho, magazine cu suprafețe mai generoase ale unor branduri îndrăgite, ca Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka și Stradivarius, dar și restaurante, săli de evenimente și o grădiniță și o școală primară cu predare după curriculum britanic, în limba engleză. Noua componentă de retail va însuma 47.000 mp, suprafață care se va regăsi atât în extinderea mall-ului, cât și la parterul clădirilor de birouri și în proximitatea parcului din ansamblu.

Lucrări complexe se desfășoară și în zona unde se construiește pasajul auto subteran și în cea aferentă noii parcări subterane. La pasaj, care va avea 203 metri lungime, s-a finalizat realizarea stâlpilor de susținere și se va turna planșeul. Tunelul va conecta sensul giratoriu de pe B-dul Antenei cu intrarea în sensul giratoriu din Piața Consiliul Europei, conducând la fluidizarea traficului din zonă. Viitoarea parcare subterană va avea 580 de locuri, dispuse pe două niveluri. Aici, inginerii au finalizat fundația.

Pe șantierul unde se va ridica cea mai înaltă clădire de birouri din România s-a finalizat etapa dedicată consolidării terenului, cu peste 250 de piloți forați, și au început săpăturile pentru realizarea fundației. United Business Center 0 (UBC 0) va avea o suprafață construită de peste 74.900 mp, 155 metri înălțime și 27 de etaje. Asemenea celorlalte clădiri din ansamblul mixt, UBC 0 va îmbina spațiile moderne de birouri cu cele de retail. La demisol și parter vor fi magazine și restaurante, iar la etajul întâi se vor regăsi șapte săli pentru conferințe și evenimente business.

Cea de-a treia clădire de birouri se apropie de finalizare. La exterior se lucrează la montarea fațadei de sticlă, iar în interior se realizează finisaje. UBC 3 are o suprafață închiriabilă de 19.000 mp și 14 etaje. Clădirea va include la parter și cel mai mare restaurant cu specific libanez și mediteranean din vestul țării, dar și o cafenea cu o amenajare interioară aparte a lanțului național Ted’s Coffee Co.

Openville va reprezenta principala atracție de business, shopping și loisir din vestul țării. Proiectul este realizat în două etape, iar prima sa fază va include 47.000 mp închiriabili de retail, 50.000 mp închiriabili de spații office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) și alți 52.000 mp închiriabili aflați în construcție (UBC 0), un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto și aproximativ 4.070 de locuri de parcare. Proiectul mixt Openville reprezintă o investiție privată estimată la peste 220 milioane de euro.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor