18 firme din regiune vor beneficia de aproape cinci milioane de euro din bani europeni, pentru dezvoltare

De Marcel Hoster
18 firme din regiune vor beneficia de aproape cinci milioane de euro din bani europeni, pentru dezvoltare
© Foto: Tion
18 noi firme vor beneficia de bani europeni pentru dezvoltarea activităţii. Reprezentanţii acestora au semnat luni, la sediul ADR Vest, contractele de finanţare, valoarea totală a acestora fiind de 9,4 milioane de euro, din care 4,9 milioane euro sunt fonduri nerambursabile.

Cu ajutorul banilor europeni, un număr de 18 firme din Regiunea Vest se vor dota cu utilaje şi echipamente, dar şi cu programe informatice. Societăţile care au semnat, luni, contractele activează în domeniul construcțiilor, industria prelucrătoare (fabricarea de echipamente electrice de iluminat, fabricarea echipamentelor de ridicat și manipulare, fabricare motoare, generatoare și transformatoare electrice, fabricarea utilajelor pentru prelucrarea maselor plastice și a cauciucului) dar și în domeniul hotelier, domeniul prelucrării datelor, precum și activități de inginerie și consultanță tehnică.

Finanțarea nerambursabilă a fost obținută prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 A. – Microîntreprinderi și Prioritatea de investiții 2.2 IMM. Valoarea totală a contractelor semnate este de 9,43 milioane de euro, din care 4,96 milioane euro sunt fonduri nerambursabile.

Succesul acestui tip de finanţare este demonstrat de numărul foarte mare de proiecte depuse. În total au fost depuse cereri pentru 364 proiecte pentru microîntreprinderi, cu o valoare a finanţării de 55 milioane de euro, adică 200% faţă de alocarea regională pentru această axă de 27,56 milioane de euro.

De asemenea, pentru întreprinderile mici şi mijlocii au fost depuse 68 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 36,02 milioane euro – valoare ce reprezintă 176,92% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte, care este de 20,36 miloane de euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor