10 lucruri pe care nu le stiai despre dintii tai

10 lucruri pe care nu le stiai despre dintii tai
ADVERTORIAL. Știați că smalțul dintelui este cel mai dur țesut din organismul uman? Sau că dinții încep să se formeze încă dinainte de naștere? Specialiștii de la cabinetul Ultra-Med din Timișoara împărtășesc cu voi lucruri mai puțin știute despre dinți. La acest cabinet, stomatologii cred că este important să trateze pacienţii cu maximă grijă, dar sunt preocupaţi să le aducă la cunoştinţă cât mai multe informaţii pentru a-i ajuta în demersul lor de a-și menține cât mai bine sănătatea orală.

Specialiștii de la cabinetul Ultra-Med din Timișoara vă dezvăluie 10 lucruri interesante despre dinţi, pe care, cel mai probabil, nu le ştiaţi…

Știați, spre exemplu, că…

1. Smalţul, ţesutul de pe suprafaţa exterioară a dintelui, este cel mai dur ţesut din întregul organism?
Sau că…
2. Dinții încep să se formeze chiar înainte de naştere. Dinții de lapte încep să se formeze din viaţa intrauterină , dar ei apar când copilul are vârsta cuprinsă între 6-12 luni.
3. Oamenii folosesc patru tipuri diferite de dinţi (incisivi, canini, premolari şi molari) cu ajutorul cărora taie, rup şi macină hrană.
4. Oamenii au doar două seturi de dinţi în întreaga lor viaţă: dinții temporari şi dinții permanenţi. Odată ce aveţi dinții permanenţi, asiguraţi-vă că aveţi grijă de ei, veţi mânca toată viaţa cu aceștia.
5. Nu există doi oameni care au aceeaşi formă a dinţilor. Dinții sunt la fel ca un set de amprente ale degetelor. Dantura poate fi folosită pentru identificarea unei persoane.
6. Glandele salivare produc peste 25.000 de litri de salivă într-o viaţă. Aceştia sunt suficienţi pentru a umple două bazine de înot. Saliva are multe roluri, inclusiv acela de a ajuta digestia, dar şi de a proteja dinții de bacteriile din gură.
7. O persoană petrece în medie 38,5 zile cu spălatul pe dinţi pe parcursul vieţii.
8. Multe boli ale organismului sunt legate de sănătatea orală, inclusiv boli de inimă, osteoporoză şi diabet.
9. Două treimi din lungimea unui dinte este sub gingie, ceea ce înseamnă că doar o treime din lungimea dintelui este vizibilă.
10. Dacă, în urma unui traumatism, dintele sare din osul alveolar, prezentaţi-vă de urgenţă la un dentist. Păstraţi dintele în lapte sau în gură. Aşa se păstrează vitalitatea dintelui şi el poate fi replantat.

Dacă aveți probleme cu dinții sau dacă doriți un control, ori aveți o urgență, nu ezitați să apelați la specialiștii de la cabinetul Ultra-Med din Timișoara.

Programările pentru consultații se fac telefonic sau online, pe site-ul cabinetului, la pagina de contact. O urgență reprezintă întotdeauna o prioritate și tratamentul ei iși găsește loc în cabinet în ziua respectivă, indiferent de numărul programărilor.

Contact: str. Pavel Jumanca nr.14, Timișoara. Telefon programări: 0723372767.
www.ultra-med.ro
Regulament de plasare a anunturilor