10.000 de puieti vor fi plantati langa Timisoara. Voluntarii sunt asteptati sa puna umarul la crearea unei perdele forestiere

De Adrian Panduru
10.000 de puieti vor fi plantati langa Timisoara. Voluntarii sunt asteptati sa puna umarul la crearea unei perdele forestiere
O perdea forestieră de protecție va apărea lângă Timișoara. Nu acum, ci atunci când vor crește cei 10.000 de puieți pe care voluntarii îi vor planta sâmbătă, 19 martie, la Sânmihaiu Român și Sânmihaiu German. Voluntarii sunt chemați la plantare.

În această primăvară, în luna pădurii, vor fi plantaţi 10.000 de puieți cu ajutorul a peste 300 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. Este vorba de 10.000 de puieţi de cer, stejar pedunculat şi frasin, care vor fi plantaţi pe o suprafaţă de 2 hectare, 1 hectar la Sânmihaiu Român și un hectar la Sânmihaiu German. Adunarea se dă sâmbătă, la ora 8, în fața Părimăriei Sânmihaiu Român, iar plantarea începe la ora 8:30.

În toamna anului trecut, în 14 noiembrie 2015, a avut loc o acțiune de amploare la nivel național – “Plantăm fapte bune în România”. Timișul s-a făcut remarcat prin anvergura plantării în ceea ce privește numărul de puieți și numărul de voluntari. În localitatea Utvin, comuna Sânmihaiu Român, au fost plantaţi 40.000 de puieți pe o suprafaţă de 10 hectare, cu un număr de 3.000 de voluntari, fiind astfel cea mai mare acțiune de împădurire din cadrul acestui proiect la nivel național.

“A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe două terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele forestiere de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii”, a declarat Andreia Schneider, coordonator pe județul Timiș al proiectului PFBro.

În data de 19 martie, programul este următorul:

Ora de adunare: 8:00-8:30 pe platoul primăriei Sânmihaiu Român (cum se intră în localitate, după podul mare, pe dreapta). Protecția muncii și instructajul au loc între ora 8:30 și 9:00. acțiunea s eva finaliza în jurul orelor 13:00-14:00.

Recomandări pentru participanți:
– pentru a reuși plantarea celor 10 000 puieti ar fi indicat ca participanții să planteze între 20 și 50 puieți.
– participanții trebuie să-și ia de acasă un pachețel cu mâncare și apă, în funcție de consumul caloric al fiecăruia.
-cizme de cauciuc/ bocanci deoarece terenul este arat/discuit și pantofi de schimb, de stradă
– ținută vestimentară corespunzătoare.

Acțiunea de plantare a puieților forestieri este organizată de către Primăria Sânmihaiu Român, Consiliul Local în colaborare cu “Plantăm fapte bune în România”, ECO CLUB Timișoara și Asociația Tineri pentru Viață Arad, cu sprijinul Direcției Silvice Timiș.

Acțiunea face parte din proiectul “Plantăm fapte bune în Romania”, campanie națională de împădurire bazată pe voluntariat, al Asociaţiei EcoAssist București, iar oganizatorul local pe județul Timiș este Asociația Eco Club Timișoara.

Înscrierile voluntarilor se fac la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro. Dacă nu vă înscrieți până vineri după-amiază la eveniment online, atunci nu e nicio problemă, puteți veni direct la fața locului, pe platoul din fața primăriei, acolo unde se dă adunarea celor care vor planta fapte bune, spun organizatorii.

La eveniment va participa și un reprezentant al Ministerului Mediului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !