La doar 20 de ani, cu o experiență de peste cinci ani în bucătărie și sute de ore de perfecționare, Bogdan a primit această distincție în cadrul Galei European Young Chef Award 2025, desfășurată între 24 și 27 noiembrie, la Barcelona. Momentul marchează o performanță remarcabilă atât pentru el, cât și pentru comunitatea gastronomică bănățeană.
Alături de ceilalți finaliști ai competiției, Bogdan Lovin devine ambasador oficial al Institutului Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) și unul dintre ambasadorii Regiunii Gastronomice Europene – Banat 2028. Distincția reprezintă o confirmare a pasiunii sale pentru tradițiile culinare locale și a capacității sale de a le reinventa într-o manieră contemporană.
„Prezența sa pe scena europeană este un exemplu inspirațional pentru tinerii pasionați de gastronomia bănățeană, dar și un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate. Succesul său vine într-un moment important, în contextul pregătirilor pentru proiectul Banat – Regiune Gastronomică Europeană 2028, inițiat de Consiliul Județean Timiș și implementat de Visit Timiș. Prin talent și perseverență, Bogdan Lovin devine un simbol al gastronomiei bănățene și un ambasador al valorilor culinare ale regiunii, ducând gustul și tradiția Banatului dincolo de granițe”, au transmis, vineri, reprezentanții Visit Timiș.

Performanța lui Bogdan nu ar fi fost posibilă fără sprijinul mentorilor săi, chef Florin Kiss și chef Ernest Hajdo, care l-au ghidat cu profesionalism în perioada de pregătire și pe durata competiției. Un rol important l-a avut și echipa Asociației Visit Timiș, care l-a sprijinit în toate etapele, de la înscriere până la realizarea filmului său de prezentare.

Citiți principiile noastre de moderare aici!