În perioada 7–8 noiembrie, la Convention Center – Hotel Timișoara, se va desfășura cea de-a zecea ediție a Rovinhud Wine Show. Evenimentul va reuni 21 de crame din România, Ungaria și Republica Moldova, dar și importatori și experți internaționali în oenologie. Duminică, 9 noiembrie, programul continuă cu o zi dedicată complet artei asocierii vinului cu mâncarea.
„În 2014 am revoluționat conceptul de târg de vinuri din România. Am selectat expozanții în funcție de calitatea vinurilor, am organizat masterclassuri cu experți internaționali și tot profitul l-am folosit în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Toate acestea cu 100% voluntariat.
Ediția a 10-a aduce pe lângă degustarea tradițională din sala expo și masterclass-urile pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniu, o zi întreagă dedicată asocierilor mâncării cu vinul, în trei restaurante de top din Timișoara”, transmite Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.
Ediția aniversară se anunță spectaculoasă. Peste 200 de vinuri vor putea fi degustate în sala expo, iar vizitatorii pot încerca cel mai dulce vin prezentat vreodată la Rovinhud Wine Show: Esszencia, cu 476 g/l rest de zahăr.
În paralel, în sala masterclass, această ediție va fi aniversată cu Champagne atât vineri, cât și sâmbătă, sub îndrumarea a doi experți din România, Ciprian Gal DipWSET și Előd Ádám.
„18 Fetești negre vor fi în lumina reflectoarelor și opinia celor trei doamne vinificatoare de la pupitru: Betty Darabont, Clara Kardos și Nora Iriarte.
Skin, Orange, Amber va aduce în atenție vinuri un pic altfel, ieșite din tipar, prezentate de vechiul prieten al Rovinhud și al persoanelor cu dizabilități. Robert Joseph, consultant, jurnalist, oenolog și expert internațional ne va introduce în secretele cupajării/asamblării prezentându-ne vinuri create de el din Franța și Georgia, locul unde s-a născut vinul.
Ediția din acest an se va încheia la fel de spectaculos cum se deschide, cu un masterclass susținut de președintele Institute of Masters of Wine, Rod Smith MW, care ne va prezenta poate cea mai renumită zonă a lumii, Bordeaux, cu o linie extraordinară”, mai spun organizatorii.
Duminica este dedicată experienței culinare: brunchuri, prânzuri și cine tematice în care vinurile românești și cele din „lumea nouă” se întâlnesc cu preparate rafinate, prezentate de australianul Hartley Smithers alături de Nora Iriarte din Spania.
Rovinhud nu este însă doar un eveniment pentru iubitorii de vin, ci și un proiect social cu impact real. Prin ediția din 2024, Fundația Rovinhud a strâns 53.000 de euro, bani care au acoperit terapiile pentru 35 de copii cu dizabilități din județul Timiș.
La fel ca la toate edițiile de până acum, toți experții care susțin masterclassuri și cei peste 50 de organizatori participă voluntar, iar întreg profitul obținut în urma evenimentului este destinat terapiilor pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de sprijin financiar.
Program de acces:
- Vineri, 7 noiembrie: 16:00 – 22:00
- Sâmbătă, 8 noiembrie: 13:00 – 22:00
Mai multe informații despre program, invitați și bilete sunt disponibile pe www.rovinhud.ro.
„Ca în anii anteriori sunt apreciați eroii de zi cu zi care donează sânge. Astfel că donatorii de sânge pot alege ziua în care au acces gratuit la ROVINHUD Wine Show, sala expo. Trebuie doar să prezinte adeverința pentru angajator”, mai precizează organizatorii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!