tion.ro Web analytics

Universitatea de Vest Timişoara va realiza mai multe parteneriate în domeniul universitar cu instituţii din Serbia

Universitatea de Vest Timişoara va realiza mai multe parteneriate în domeniul universitar cu instituţii din Serbia

<p>Tion: Universitatea de Vest Timişoara va realiza mai multe parteneriate în domeniul universitar cu instituţii din Serbia</p>
Universitatea de Vest Timişoara a devenit parteneră cu Institutul pentru Securitate Națională și Internațională (INIS) din Belgrad. Cele două organizaţii vor dezvolta o serie de programe şi proiecte comune în domeniul studiilor de securitate.
Scris de T. Ex. - Universitatea de Vest Timişoara a devenit parteneră cu Institutul pentru Securitate Națională și Internațională (INIS) din Belgrad. Cele două organizaţii vor dezvolta o serie de programe şi proiecte comune în domeniul studiilor de securitate.

UVT va colabora cu un institut din Belgrad în sectorul cercetării securităţii. Vineri, la Belgrad, Marilen Pirtea, rectorul univeristăţii timişorene, a semnat în capitala Serbiei un Memorandum de Cooperare cu INIS, cele două instituţii urmând să colaboreze, pe baza unui protocol pentru dezvoltarea de programe și proiecte comune în domeniul Studiilor de Securitate.

„Universitatea de Vest din Timișoara a dezvoltat, în cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, un program masteral de Studii de Securitate Globală, singura ofertă specializată de studii în securitate din vestul României, cu o durată a studiilor de doi ani. În cadrul demersurilor de extindere internațională a proiectelor asociate acestui program masteral, Facultatea de Științe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării își dezvoltă parteneriate universitare și de cercetare în aria Balcanilor de Vest. În această etapă, colaborarea inițiată astăzi prin semnarea Memorandului de cooperare cu INIS completează sfera intereselor universitare deschise de către Universitatea de Vest din Timișoara prin Masterul de Studii de Securitate Globală. Facultatea de Științe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, a cărui decan, conf.univ.dr. Florin Lobonț, a semnat Memorandumul convenit cu institutul din Belgrad, a stabilit astfel un cadru instituțional de cooperare internațională în sfera studiilor universitare și a cercetărilor din domeniul securității globale”, a anunţat Universitatea de Vest Timişoara.

Discuţiile purtate la Belgrad de Pirtea au inclus şi o întâlnire cu Mladen Šarčević, Ministrul Educației, Științei și Dezvoltării Tehnologice din Serbia, dar şi cu Zoran Dragišić, Prodecan al Facultății de Studii de Securitate din cadrul Universității din Belgrad, respectiv cu Vladimir Marinković, vicepreședinte al Parlamentului Național al Serbiei și cu Aleksandra Tomić, președinte a Comisiei de Finanțe și Buget din Parlamentului Național al Serbiei.

Subiectele discutate au vizat dezvoltarea ariei programelor universitare internaționale, cercetarea științifică din domeniul științelor politice și relațiilor internaționale, cât și oportunitățile de schimburi și proiecte transfrontaliere la care mediile universitare român și sârb pot participa și coopera.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici