tion.ro Web analytics

Transclean reia colectarea deșeurilor vegetale. Primăria Timișoara a semnat al doilea contract subsecvent

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Transclean reia colectarea deșeurilor vegetale. Primăria Timișoara a semnat al doilea contract subsecvent

foto: arhivă
Reactualizat la:
După ce au anunțat că Retim se va ocupa temporar de colectarea deșeurilor vegetale de pe străzile Timișoarei, reprezentanții primăriei au reușit totuși să semneze contractul subsecvent cu Transclean. Aveau neclarități cu privire la autorizația de mediu, pornite de la unii consilieri locali.
Scris de Roxana Deaconescu - După ce au anunțat că Retim se va ocupa temporar de colectarea deșeurilor vegetale de pe străzile Timișoarei, reprezentanții primăriei au reușit totuși să semneze contractul subsecvent cu Transclean. Aveau neclarități cu privire la autorizația de mediu, pornite de la unii consilieri locali.

Contractul-cadru cu firma Transclean a fost semnat în luna martie a anului 2020. Primăria Timișoara ar trebui să plătească cel mult 27,6 milioane de lei cu TVA pe patru ani, urmând să semneze, an de an, patru contracte subsecvente. Primul a fost semnat în 11 martie 2020, la valoarea de 6,9 milioane de lei cu tot cu TVA. A expirat în aceeași perioadă, iar Primăria Timișoara a refuzat să semneze noul contract subsecvent.

„Nu suntem încă în situația de a avea o decizie finală dacă încheiem sau nu contractul, pentru că suntem în procesul de a clarifica anumite obiecții venite din partea Consiliului Local Timișoara cu privire la autorizația de mediu a Transclean. Va exista o perioadă în care vom clarifica această temă cu juriștii primăriei și cu Agenția de Mediu. Acest serviciu va fi compensat prin Retim, în baza contractului (semnat cu ADID – n.r.)”, spunea, zilele trecute, city managerul Matei Creiveanu.

Se pare că au dispărut între timp neclaritățile, pentru că municipalitatea a reușit să semneze, joi, noul contract subsecvent, valabil un an. Valoarea acestuia este tot 6,9 milioane de lei cu TVA.

De altfel, în acordul-cadru semnat anul trecut scrie că municipalitatea „se obligă să nu inițieze, pe durata prezentului acord-cadru, o nouă procedură de atribuire, atunci când intenționează să achiziționeze servicii care fac obiectul prezentului acord-cadru, cu excepția cazului în care Promitentul-Achizitor transmite Promitentului-Prestator o solicitare pentru încheierea unui acord subsecvent și acesta refuză semnarea contractului subsecvent sau declară că nu are capacitatea de a răspunde solicitării din propria sa culpă sau întrerupe prestarea acestora pe o perioadă mai mare de 30 de zile”.

Reprezentanții primăriei și cei ai Transclean au anunțat încă din noiembrie 2020 un program de colectare a deșeurilor vegetale, care rămâne valabil. Oamenii sunt îndemnați să pună frunzele uscate în saci care să fie legați la gură, iar crengile să le lege în snopi și să le scoată în fața caselor, urmând ca frunzele și crengile să fie ridicate de mașinile societății.

Articole pe aceeași temă:

[relatedArticles]

UPDATE. Primăvară cu saci cu frunze pe străzi, la Timișoara. Nu se ridică deșeurile vegetale, primăria nu a semnat contractul

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Roro says:

  Sa vina si saptamana viitoare sa anunte ca se ocupa Bratner, ca sa incurce de tot pe cetetateanul de rand care are dreptul să beneficieze de serviciile astea

 2. craul says:

  Gata ? S-a dat pliculetzu si la cei noi?😂

 3. Cele mai noi știri

  Capitala Culturala

  Artiști români pentru artiști ucraineni. Spectacol-lectură la Timișoara

  Mapamond

  A murit Ray Liotta, celebrul actor din Goodfellas

  Mapamond

  Românii nu mai pot alimenta la prețul plafonat în Ungaria

  Eveniment

  FOTO. Ambasadorul Irlandei în vizită la Everseen, flagshipul companiilor irlandeze din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  VIDEO. Restaurant din Piața Victoriei din Timișoara, închis temporar de Protecția Consumatorilor

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Plin de nereguli în Piața Lipovei din Timișoara. Polițiștii locali au dat zeci de amenzi

  Eveniment

  FOTO. Activități pentru prevenirea criminalității, timp de o săptămână, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Un nou proiect de anvergură pentru Timișoara. Începe proiectarea pentru zona Oituz - Popa Șapcă

  Capitala Culturala

  Launmomentdat în parc cu muzică, viniluri și pop-up store. Se caută artiști și actori independenți

  Ştiri din Timiș

  Se închide temporar pista de biciclete spre sârbi. A fost afectată de furtună

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici