tion.ro Web analytics

„Theater Ability”, inițiativă pentru tinerii defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament

De A.M.A

„Theater Ability”, inițiativă pentru tinerii defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament

Implementat cu ajutorul Asociației Hoinart, proiectul „Theater Ability” își propune să facă teatrul accesibil tuturor. Este un proiect dedicat tinerilor defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament.
Scris de A.M.A - Implementat cu ajutorul Asociației Hoinart, proiectul „Theater Ability” își propune să facă teatrul accesibil tuturor. Este un proiect dedicat tinerilor defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament.

„Theater Ability”, un proiect inițiat de un grup de tineri Alina Fabri, Denisa Cocoroveanu, Denis Halasz, Ernest Slach și Otniel Floruț, membri ai Teatrului Portabil Timișoara, se adresează tinerilor defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament și își dorește să facă teatrul accesibil tuturor, în special acestor categorii vulnerabile. Implementat cu ajutorul Asociației Hoinart, timp de șase luni, în jur de 30 de tineri vor beneficia de ateliere săptămânale, pe categoriile: teatru radiofonic, teatru de animație, teatru-dans/coregrafie, la finalul cărora vor realiza, în funcție de contextul pandemic, diverse momente artistice de tip performance, happening sau teatru invizibil. De asemenea, timp de două luni, beneficiarii proiectului vor deveni la rândul lor traineri pentru 50 de copii proveniți din sistemul de plasament, urmând o nouă etapă de reprezentații artistice.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Corpul European de Solidaritate, iar partenerii anunțați sunt Asociația Ceva de spus, Fundația Pentru Voi și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Asociația HOINART are ca scop principal promovarea, susținerea şi popularizarea artelor şi artiștilor autohtoni în rândul tinerilor și adulților atât din domeniul teatral cât şi din alte domenii culturale conexe şi nu numai. Asociația se adresează în special categoriilor defavorizate sau lipsite de accesul la cultură și de-o educație culturală.

[relatedArticles]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici