tion.ro Web analytics

Sute de medici și asistente se vor specializa la Timișoara în chirurgie laparoscopică pentru tratamentul tumorilor

Sute de medici și asistente se vor specializa la Timișoara în chirurgie laparoscopică pentru tratamentul tumorilor

<p>Tion: Sute de medici și asistente se vor specializa la Timișoara</p>
La Timișoara sunt pregătiți 300 de medici și asistente în chirurgia laparoscopică, mai precis în tratamentul tumorilor maligne. Primul curs a avut loc vineri, 28 iunie, în urbea de pe Bega.
Scris de Adrian Panduru - La Timișoara sunt pregătiți 300 de medici și asistente în chirurgia laparoscopică, mai precis în tratamentul tumorilor maligne. Primul curs a avut loc vineri, 28 iunie, în urbea de pe Bega.

Reprezentanții Spitalului Judeţean Timișoara au început implementarea proiectului „Îmbunătățirea nivelului competențelor profesioniștilor din sistemul medical în domeniul chirurgiei oncologice minim invazive abdominale”, iar vineri, 28 iunie, a avut loc primul curs. În total, vor fi pregătiți o mie de specialiști la nivel național.

La acest curs sunt pregătiți specialiști care să trateze tumorile maligne prin chirurgia minim invazivă, laparoscopică și robotică, care își găsește locul, atât în diagnosticul cât și în sancțiunea chirurgicală a tumorilor maligne.

„Este o realizare din punct de vedere profesional și al activității de cercetare – un proiect dezvoltat de colectivului Clinicii II de Chirurgie, condusă de profesorul Lazăr Fulger și Duță Ciprian. Un proiect pe doi ani de zile, care implică pregătirea profesională a o mie de persoane la nivel național – 600 de medici și 400 de asistente, ceea ce va duce în mod sigur la creșterea calității actului medical în chirurgia laparoscopică în tratamentul tumorilor maligne”, a spus doctorul Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Conform statisticilor publicate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, doar 5 la sută dintre pacienții cu boli neoplazice beneficiază de metodele moderne de chirurgie laparoscopică și robotică în tratamentul afecțiuniilor.

„Activitățile și obiectivele proiectului contribuie la soluționarea necesităților specifice ale grupului țintă specificate prin:

– Îmbunătățirea abilităților a 1.000 de persoane din sectorul medical în chirurgia minim-invazivă oncologică abdominală prin furnizarea de programe de formare profesională – vor fi prezentate atât tehnici de bază cât și tehnici avansate pentru efectuarea de intervenții chirurgicale de o mare complexitate – sub formă de cursuri teoretice și lucrări practice;
– Îmbunătățirea cunoștințelor a 1.000 de persoane din sectorul medical prin participarea la cursuri teoretice privitoare la prevenția și depistarea precoce prin screening a cancerului abdominal”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Timișoara.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Lucrările la rețeaua de apă din zona C-tin Prezan, reprogramate pentru vineri. Apa va fi întreruptă

  Mapamond

  Rusia transmite că a interceptat trei avioane militare ale Franței deasupra Mării Negre

  România

  VIDEO. Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de sărbătorile de iarnă

  Eveniment

  Fost polițist de frontieră, extrădat din Germania. A fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

  Eveniment

  Pistol cu aer comprimat și droguri, găsite în locuințele a doi bărbați din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor 11,5 milioane de lei de la guvern

  Ştiri din Timiș

  Costi Bleja, președintele Alianței Pentru Patrie Timiș: Românii au dreptul să fie liberi

  Ştiri din Timiș

  Centura Timișoara Vest. A fost ales traseul, prin Săcălaz și Utvin, cu patru noduri rutiere

  Ştiri din Timiș

  Noul serviciu public de parcare al Primăriei Timișoara, înființat cu circ. Și câteva semne de întrebare

  Sănătate

  Coronavirus, 8 decembrie: 84 de cazuri noi în Timiș, un deces. Incidența se apropie de 2 la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici