tion.ro Web analytics

Sunt asigurati banii pentru reabilitarea blocurilor de pe Calea Sagului si 16 Decembrie

La Primăria Timişoara a fost semnat, luni, un nou contract pentru reabilitarea termică a blocurilor pe bani europeni, cel de-al patrulea. Sunt vizate şase imobile, de pe Calea Şagului şi Bulevardul 16 Decembrie. În prezent este asigurată finanţarea pentru un număr de 26 de blocuri, aproape 1.480 de apartamente. Execuţia lucrărilor se lasă însă aşteptată. Până acum n-a fost lansată nici licitaţia.
Scris de A. Strugariu - La Primăria Timişoara a fost semnat, luni, un nou contract pentru reabilitarea termică a blocurilor pe bani europeni, cel de-al patrulea. Sunt vizate şase imobile, de pe Calea Şagului şi Bulevardul 16 Decembrie. În prezent este asigurată finanţarea pentru un număr de 26 de blocuri, aproape 1.480 de apartamente. Execuţia lucrărilor se lasă însă aşteptată. Până acum n-a fost lansată nici licitaţia.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi directorul ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat, luni, încă un contract de finanţare pe programul de eficientizare energetică a blocurilor pe fonduri europene, cel de-al patrulea. Este vorba despre un proiect care se referă la reabilitarea termică a unui număr de încă şase blocuri: Calea Șagului nr. 83 Bl. 9 Sc. A-B-C, Calea Șagului nr. 1-3-5, Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 79 Sc. A-B-C, Calea Șagului nr. 24, Calea Șagului nr. 38 Bl 15B, Calea Șagului nr. 52. În total sunt încă 502 apartamente şi vorbim despre familii cu un venit mediu sub 350 de euro pe lună. 60% din costuri sunt acoperite din fondurile Uniunii Europene, 20% pun asociaţiile de proprietari, iar 20% primăria în acest caz.

Valoarea contractului este de 8,8 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro.

Un nou proiect cu finanţare europeană pentru eficientizarea energetică a blocurilor a fost aprobat şi suntem pregătiţi să semnăm contractul de finanţare. La ora actuală avem semnate patru contracte, pentru tot atâtea proiecte cu finanţare europeană pentru reabilitarea unui total de 26 de blocuri, care cuprind 1.471 de apartamente. Valoarea totală a acestor contracte de finanţare este de 27,3 milioane lei, 6,2 milioane euro. Ne-a mai rămas un singur proiect care încă nu a ajuns la aprobare, care cuprinde un număr mare de blocuri. Prin cele cinci proiecte pe care le-am elaborat sunt convins că vom ajunge să accedem la peste 10 milioane de euro”, a declarat Robu.

Municipalitatea timişoreană a depus proiecte pentru eficientizarea termică a unui număr de 51 de blocuri pe Programul Operațional Regional 2007-2013.

Primul contract pentru reabilitarea termică a blocurilor pe bani europeni a fost semnat la sfârşitul lunii iulie. Licitaţiile pentru execuţie nu au fost încă organizate, primarul afirmând că a fost necesară obţinerea unor avize şi că s-au aşteptat unele clarificări legate de modul în care pot fi licitate lucrările.

S-a clarificat dacă putem licita fiecare bloc în parte sau trebuie să licităm la pachet toate blocurile care fac obiectului unui proiect în accepţiunea de cererea de finanţare. S-ar putea întâmpla ca fiecare bloc să fie realizat de altă firmă sau aceeaşi firmă ar putea face toate blocurile. Pe fiecare contract în parte se face licitaţie, dar pe fiecare bloc se concurează distinct. Firmele pot depune ofertă pentru unul, pentru un număr oarecare sau pentru toate blocurile. Perioada de 12 luni pentru implementare curge din momentul semnării contractului. Termenul limită este decembrie 2015”, a concluzionat Robu.

În aceste condiţii lucrările de reabilitare vor începe probabil în cursul anului viitor.

Articole pe aceeași temă:

Primul contract semnat pentru reabilitarea termica a blocurilor pe bani europeni la Timisoara

Un nou contract pentru reabilitarea termica a blocurilor din Timisoara a fost semnat

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Mii de bacterii dăunătoare pot exista pe suprafața telefoanelor mobile, printre care streptococ și chiar genuri de Candida

  Ştiri din Timiș

  Refacerea fântânii de la Punctele Cardinale nu este o prioritate pentru administrația Fritz

  Eveniment

  A fost prins șoferul implicat în accidentul de la Periam. Este vorba despre o tânără care a fugit de poliție pe jos, pe câmp

  Sănătate

  Infecția cu clostridium la nivelul intestinului subțire, cea mai frecventă din spitale. Cauze și manifestări

  Ştiri din Timiș

  FOTO. BiciMoto – de la vis la realitate

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici