tion.ro Web analytics

Sportivi de elită, prezenți la Timișoara pentru lansarea unui proiect european care îi încurajează pe elevi să facă sport

De T. Ex.

Sportivi de elită, prezenți la Timișoara pentru lansarea unui proiect european care îi încurajează pe elevi să facă sport

foto: Pixabay
Reactualizat la:
Prin proiectul „WoW Europe”, care va fi prezentat joi, 25 februarie la Timișoara, în prezența unor sportivi de elită, România vrea să promoveze sportul și un stil de viață sănătos în rândul elevilor.
Scris de T. Ex. - Prin proiectul „WoW Europe”, care va fi prezentat joi, 25 februarie la Timișoara, în prezența unor sportivi de elită, România vrea să promoveze sportul și un stil de viață sănătos în rândul elevilor.

România a inițiat un demers european, ”WoW Europe”, care va avea loc simultan în 10 țări: Bulgaria, Italia, Letonia Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia și România. Astfel, sportivi de performanță, campioni olimpici mondiali și naționali, le vor explica elevilor importanța sportului în viața de zi cu zi.

”WoW Europe” va fi prezentat la Timișoara, joi, 25 februarie, în prezența unor sportivi de elită. Odată cu evenimentul se va da strat acțiunii ”Azi sunt Profu’ Tău de Sport!”, o acțiune-fanion, în cadrul căreia, până în iunie, sportivi emblematici din cele 10 țări participante merg în școli, fiecare în țara sa de origine, pentru a susține orele de educație fizică și sport cu elevii, dar și pentru a promova importanța educației fizice și a sportului, atât pentru o viață sănătoasă, cât și pentru practicarea sportului de performanță.

„WoW EUROPE este singurul proiect inițiat și aplicat de o organizație din România, aprobat de Comisia europeană prin Programul Erasmus+ Sport – Not-for-profit European Sport Events pentru perioada de implementare 2020-2021 și suntem foarte mândri de faptul că acțiunea desfășurată de noi, timp de șase ani – „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” – se va realiza, în cadrul acestui proiect, în 10 țări din Europa”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiatorul Proiectului „WoW Europe”.

Tot la Timișoara, în luna iulie, va avea loc workshop-ul ”Sănătate prin sport”. Tema principală a acestuia va fi “creșterea conștientizării cu privire la beneficiile și rolul sportului și al activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor precum și îmbunătățirea schimbului de bune practici între sportivi, federații, cluburi și instituții în domeniul sportului și educației pentru promovarea sportului în rândul copiilor din țările organizațiilor participante.”

În septembrie, urmează ”Pedaliada!”, care va avea loc în aceeași zi, de la aceeași oră, în toate cele 10 țări participante. Ea va consta într-o călătorie cu bicicleta pe un traseu prestabilit, în echipe simbol: copii, părinți, bunici.

Tot în septembrie se va desfășura și ”Ora deschisă de sport” – o serie de mini-concursuri și demonstrații ale marilor campioni, în toate cele 10 țări europene.

În luna octombrie, la Timișoara va avea loc un nou workshop – ”De la experți la oameni”. Reprezentanții organizațiilor participante vor arăta importanța și impactul promovării sportului și educației fizice prin intermediul marilor sportivi în rândul copiilor.

Conferința de închidere a proiectului va avea loc în luna octombrie, la Timișoara. Cu această ocazie vor fi prezentate activitățile implementate ale Proiectului „WoW EUROPE” și rezultatele obținute, cu accent pe impactul acțiunilor asupra mișcării sportive atât la nivel local cât și european.

Tion și Agenda sunt parteneri media și susțin promovarea sportului în rândurile elevilor.

Taguri:
0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  UPDATE. Doi morți într-un accident pe autostrada Arad-Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Îndemn de primăvară, de la Iulius Town: „Young at any age”! Peste 1.000 de premii la cumpărături

  Ştiri din Timiș

  Peste 600 de bătrâni din Timișoara ajutați, în pandemie, de Direcția de Asistență Socială

  Eveniment

  FOTO. Explozie într-o casă din Timișoara. Un bărbat a fost prins sub dărâmături

  Mapamond

  Viktor Orban avertizează: Ungaria va intra în cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Parlamentarii PSD de Timiș au depus 140 de amendamente la Legea bugetului. Pentru ce vor bani

  România

  Normă de amenzi? Europol: Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic numărul de sancțiuni aplicate

  Eveniment

  Prinși în flagrant când vindeau 1 kg de canabis, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Lupta cu poluarea textilă, la Timișoara. Petic cu petic se face o bluză reciclată, în 22 de ore

  Ştiri sportive

  „WoW Europe”, proiectul care își propune să uimească Europa, a fost lansat la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici