tion.ro Web analytics

Spectacole-lectură despre comunitățile invizibile din Timișoara. Ultimele evenimente din cadrul Festivalului in : v z b l

De Erika Iszlai

Spectacole-lectură despre comunitățile invizibile din Timișoara. Ultimele evenimente din cadrul Festivalului in : v z b l

Foto: Teatrul Basca
Teatrul Basca vă invită la ultimele evenimente din cadrul Festivalului in : v z b l, două spectacole-lectură, care prezintă două lumi invizibile din comunitatea timișoreană. Vineri sunteți așteptați la „Următorul la rând”, iar sâmbătă la „Copilul nenăscut”.
Scris de Erika Iszlai - Teatrul Basca vă invită la ultimele evenimente din cadrul Festivalului in : v z b l, două spectacole-lectură, care prezintă două lumi invizibile din comunitatea timișoreană. Vineri sunteți așteptați la „Următorul la rând”, iar sâmbătă la „Copilul nenăscut”.

Pe 26 și 27 noiembrie au loc ultimele două spectacole din cadrul Festivalului in : v z b l 2021. Vineri, de la ora 19, publicul este invitat la spectacolul lectură „Următorul la rând”, după un text scris de Lydia Tot din Timișoara. Piesa de teatru vorbește despre lumea necunoscută a pacienților bolnavi de cancer, „o comunitate care este deopotrivă mânată de setea de viață, cât și de lupta cu boala și tot ce aduce ea la pachet”. Regia este semnată de Ana Maria Ursu, iar din distribuție fac parte: Bătrâna – Ana Maria Cojocaru, Băiatul – Otniel Florut, Fetița – Rancov Giorgiana, Bătrânul – Robert Copot, Registratorul – Jasmina Mitrici. La finalul reprezentației publicul este invitat la o dezbatere pe subiectul spectacolului, în prezența autoarei Lydia Tot.

„Îmi doresc ca publicul să fie cu mintea deschisă, pentru a putea descoperi povești, oameni, voci frumoase și diferite care toate spun câte puțin din lumea lor”, a spus Lydia Tot.

Accesul la spectacol se face în limita a 17 locuri, prin rezervare, AICI.

Sâmbătă, de la ora 19 sunteți așteptați la spectacolul lectură „Copilul nenăscut”, după un text scris de Livia Stoica, scriitoare din București. Piesa de teatru vorbește despre alegere și asumare, și este povestea unui copil care are posibilitatea să-și vadă viața și la final să decidă dacă dorește să se nască sau nu. Regia este semnată de Ana Maria Ursu. Distribuția: Mama – Alina Ilea, Tata – Costa Tovarnisky, Copilul – Marin Lupanciuc, Fata – Rancov Giorgiana, Vocea – Ana Maria Ursu, Tipul – Otniel Florut, Moartea – Patricia Gavril, Reîncarnarea – Jasmina Mitrici.

„Căutați invizibilul din voi și din ceilalți căci e singurul lucru care contează”, a transmis Livia Stoica.

Accesul la spectacol se face în limita a 17 locuri, prin rezervare.

Alternativ, cele două reprezentații pot fi urmărite și online pe pagina de Facebook a Teatrului Basca.

„Spectacolele de teatru sunt două produse culturale originale, și au fost scrise în urma rezidenței pe dramaturgie de la teatrul Basca din luna august 2021. Autoarele au fost selectate în urma aplicației la apelul de proiecte, și timp de două săptămâni au cunoscut diferite grupuri vulnerabile și invizibile pentru mulți dintre noi, din orașul nostru”, transmit reprezentanții Teatrului Basca.

Evenimentele din cadrul Festivalului in : v z b l respectă toate măsurile de siguranță impuse la nivel național pe durata pandemiei COVID-19. Regulamentul de participare se găsește AICI.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție pentru a convinge primăria să le asfalteze străzile pline de gropi și noroi

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Librăria „La Două Bufnițe” aniversează 5 ani de la deschidere. Cinci zile de evenimente online și offline

  Ştiri din Timiș

  Câte un fruct și un sandviș pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanul”, de la Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Dăruiește bucurie de Crăciun. „Și anul acesta poți fi rază de speranță pentru un copil!”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Înghesuială la Târgul de Crăciun de la Timișoara. Accesul se face cu certificat verde

  Ştiri din Timiș

  Echipa de la Spitalul Militar din Timișoara decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” de președintele României

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici