tion.ro Web analytics

Specialistii timisoreni beneficiaza de pregatire pentru a putea lucra cu laserul de la Magurele

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Prin intermediul unui proiect finanţat din bani europeni, un număr de 20 de studenţi şi cinci cadre universitare de la Universitatea Politehnica Timișoara vor beneficia de pregătire pentru a se familiariza şi a putea lucra cu celebrul laser de la Măgurele.
Scris de M. Hoster - Prin intermediul unui proiect finanţat din bani europeni, un număr de 20 de studenţi şi cinci cadre universitare de la Universitatea Politehnica Timișoara vor beneficia de pregătire pentru a se familiariza şi a putea lucra cu celebrul laser de la Măgurele.

„Inginerie de Mentenanță pentru ELI- NP”, este denumirea iniţiativei, aceasta fiind realizată sub coordonarea Universității Politehnica din București și în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universitatea din Craiova, și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași.

Proiectul „Inginerie de Mentenanţă pentru ELI – NP” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Grupul țintă, format din 20 de studenți (nivel licență) și 5 cadre didactice din UPT, va beneficia de un program gratuit în vederea acumulării de competențe și perfecționări pentru a se familiariza cu platforma de cercetare Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physiscs (ELI- NP), în vederea asigurării desfășurării continuarea procesului de mentenanță, upgradare și dezvoltare a instalației.

Obiectivul proiectului este de a forma specialiști familiarizați cu particularitățile instalației, dezvoltând membrilor din grupul țintă competențele necesare pentru a-și desfășura activitatea în cadrul entităților de tip start-up și spin-off care vor apare în jurul acestei infrastructuri. Proiectul urmărește și îmbunătățirea și dezvoltarea unei curricule pentru programe de master, prin crearea de module opționale inovatoare și flexibile, bine adaptate nevoilor pieței muncii și ale societății, conform normelor în vigoare, în domeniul ingineriei laserilor și al asigurării protecției mediului și mentenanței.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Cod Galben de vânt în vestul țării. La rafală va depăși 60 de kilometri la oră

  Ştiri sportive

  Turul Romaniei pornește și în 2021 de la Timișoara. Peste 800 de kilometri în cinci etape

  Eveniment

  Copii bătuți și abuzați sexual de familia la care erau în plasament, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Start înscrierilor pentru voluntari la Color the Village. 30 de fațade așteaptă să fie „colorate” în Ilidia

  Ştiri din Timiș

  Bani de la guvern pentru certificatele EUA ale Colterm. Primăria Timișoara cere 45 de milioane de lei

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș dă startul competiției de proiecte pentru bugetul participativ. Pune la bătaie 1 milion de lei

  Ştiri din Timiș

  Tot mai multe fete se înscriu la Universitatea Politehnica Timișoara. Sunt atrase mai ales de zona IT

  Ştiri din Timiș

  Program nou la call centerul Direcției de Asistență Socială

  Ştiri din Timiș

  LISTĂ. Peste 250 de proiecte și SF-uri în bugetul Timișoarei pe 2021. Documentații de 7 milioane de euro

  Sănătate

  Focare de coronavirus la Spitalul Municipal din Lugoj și la un cămin de bătrâni din Checea

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici