tion.ro Web analytics

Se rectifica suprafetele in cazul Heaven: spatiu mai mare, chirie marita!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Viceprimarul Timişoarei Traian Stoia spune că s-a făcut lumină în cazul Heaven. Anexa cu noile tarife de închiriere pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aprobată săptămâna trecută în consiliul local trebuie modificată din nou, pentru că societatea care foloseşte baza de agrement din zona Stadionului „Dan Păltinişanu” apare – dintr-o eroare, spun oficialii primăriei - cu o suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi, deşi ar trebui să apară cu peste 15.000 de metri pătraţi.
Scris de A. Strugariu - Viceprimarul Timişoarei Traian Stoia spune că s-a făcut lumină în cazul Heaven. Anexa cu noile tarife de închiriere pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aprobată săptămâna trecută în consiliul local trebuie modificată din nou, pentru că societatea care foloseşte baza de agrement din zona Stadionului „Dan Păltinişanu” apare – dintr-o eroare, spun oficialii primăriei - cu o suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi, deşi ar trebui să apară cu peste 15.000 de metri pătraţi.

 

Noile tarife de închiriere pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aflate în administrarea Consiliului Local Timişoara, folosite de firme, ONG-uri şi instituţii publice, au fost aprobate săptămâna trecută de aleşii locali.

După cum prezentam într-un material pe larg zilele trecute, au existat două anexe cu noile tarife de închiriere. Pe site-ul primăriei a fost publicată spre consultare o anexă, care a fost şi dezbătută public înainte de adoptarea hotărârii de consiliu, iar ulterior s-a venit în plenul consiliului local cu o altă anexă, care cuprindea modificări în privinţa mai multor spaţii. În unele cazuri s-a renunţat la intenţia de majorare, de exemplu în cazul asociaţiilor de revoluţionari şi a unor fundaţii, iar în altele tarifele au fost diminuate faţă de cât se propusese iniţial, de exemplu în cazul unor instituţii publice, cum ar fi Inspectoratul de Poliţie, sau majorate, în cazul unor societăţi comerciale care au spaţii închiriate de la primărie.

Diferenţe între cele două anexe, cea iniţială, respectiv cea nouă, aprobată în consiliu, au existat şi în cazul clubului Heaven. Potrivit vechii anexe, societatea Elaine SRL ar fi trebuit să plătească, pentru folosirea bazei de agrement din zona Stadionului „Dan Păltinişanu” (SAD 868), 2 euro pe metru pătrat, făcându-se referire la o suprafață de 15.577 de metri pătraţi. Potrivit noii anexe primite de aleși în plen, Elaine SRL trebuie să plătească o chirie lunară de 9.600 euro pentru baza de la stadion (tot SAD 868), la 3 euro/mp, făcându-se referire de această dată la o suprafață de doar 3.200 mp. La 15.577 de metri pătraţi şi 2 euro pe metru pătrat s-ar fi ajuns la o chirie lunară de 31.154 de euro. Or tocmai acest lucru, faptul că societatea respectivă închiriase 3.200 de metri pătraţi şi folosea, de fapt, circa 15.000 de metri pătraţi a făcut şi obiectul unei anchete penale, procurorii DNA anunţând, la începutul anului trecut, trimiterea în judecată a fostului şef al Direcţiei de Patrimoniu a Primărei Timişoara, Nicuşor Miuţ, şi a altor angajaţi ai municipalităţii pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni în acest caz.

Reprezentanţii municipalităţii spun însă că s-a comis o greşeală în acest caz, suprafaţa pe care trebuie să se achite chirie – şi se plăteşte în prezent, susţine viceprimarul Traian Stoia – fiind de peste 15.000 de metri pătraţi.

„Au apărut 3.200 de metri pătraţi dintr-o prostie, nu ştiu de ce au apărut 3.200… Pe atât se plătea înainte, dar acolo sunt aproape 16.000 de metri pătraţi, s-a remăsurat. Am verificat, urmează să modificăm anexa (n.r. – cu noile tarife). Chiar plătesc pe aproape 16.000 de metri pătraţi, pe verificate, plătesc pe fişă de calcul pentru că le-a expirat contractul. Ei (n.r. – reprezentanţii SC Elaine) trebuie să vină zilele astea la o discuţie să vedem ce fac în continuare, dacă mai plătesc sau nu, dacă se restrâng, dacă rămân. Dacă nu – se scoate din nou la licitaţie spaţiul respectiv”, ne-a declarat Stoia.

Cert este că aleşii locali au votat anexa în forma cu 3.200 de metri pătraţi fără să ridice vreunul problema diferenţelor de suprafeţe.

Mai puteti citi: Chirii record pe spatiile Primariei Timisoara, votate la repezeala de consilierii locali

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

  Sănătate

  Aproape 2.000 de vaccinuri anti-Covid administrate în Timiș în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Descoperă povestea Palatului Deschan, „locul primului Bazar din Timișoara”

  Eveniment

  VIDEO. Accident cu un mort și doi răniți pe Calea Șagului, trafic blocat

  Sănătate

  Medici din Timișoara, în bisericile catolice. Vor vorbi cu oamenii despre importanța vaccinării și riscurile infectării cu Covid

  Ştiri din Timiș

  Se caută voluntari cu experiență în business și IT pentru „remodelarea activității” Primăriei Timișoara

  Eveniment

  Certificate Digitale Verzi, la control! Amenzi date de polițiștii timișeni celor fără măști și certificate

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 scade sub 2/1000 în Timiș. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 4 decembrie: aproape 1.500 de cazuri și 131 de decese în România. 78 de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Șoferii, campioni la amenzile împărțite de Poliția Locală. Sub jumătate dintre sancțiunile date în 2021 au fost plătite

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici