tion.ro Web analytics

Se deschide Târgul de Crăciun din Timișoara. Intrare cu certificat verde, concerte Phoenix, Teo Milea și alții

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Se deschide Târgul de Crăciun din Timișoara. Intrare cu certificat verde, concerte Phoenix, Teo Milea și alții

Reactualizat la:
Timișorenii care nu au certificat verde vor putea admira doar bradul de 10.000 de euro, nelipsita cupolă de lumini și ieslea de la Târgul de Crăciun din Timișoara. În rest, accesul este permis doar cu certificat verde. Târgul își deschide porțile ca în fiecare an, la 1 decembrie, când vor fi aprinse și luminițele de sărbători. Din program nu lipsesc concertele Mircea Baniciu și Phoenix.
Scris de Roxana Deaconescu - Timișorenii care nu au certificat verde vor putea admira doar bradul de 10.000 de euro, nelipsita cupolă de lumini și ieslea de la Târgul de Crăciun din Timișoara. În rest, accesul este permis doar cu certificat verde. Târgul își deschide porțile ca în fiecare an, la 1 decembrie, când vor fi aprinse și luminițele de sărbători. Din program nu lipsesc concertele Mircea Baniciu și Phoenix.

Târgul de Crăciun va avea loc în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, în Piața Victoriei, în Piața Libertății, pe str. Mărășești, pe str. Victor Vlad Delamarina și în parcarea Modex. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar în fața Operei Române a fost montat deja patinoarul, dar a fost ridicat și bradul artificial închiriat din Reșița cu 10.000 de euro.

Casa de Cultură Timișoara s-a bâlbâit încă de la început cu organizarea târgului, fără să anunțe nici măcar la ce ediție a ajuns evenimentul. Bradul ar fi trebuit să fie pus în Piața Libertății și să vină din Olanda, dar în cele din urmă a fost amplasat în fața patinoarului, zona cu mâncare ar fi trebuit amenajată pe cele două străzi pietonale, însă în cele din urmă mai multe căsuțe au fost amplasate în parcarea Modex, unde inițial ar fi fost gândit un mic parc de distracții.

Un lucru este cert însă: la Târgul de Crăciun de la Timișoara se intră cu certificat verde, timișorenii care nu sunt vaccinați anti-Covid sau nu au trecut prin boală putând să admire doar bradul, cupola și celebra iesle. Ornamentele de Crăciun sunt cam aceleași.

„Târgul de Crăciun este un eveniment așteptat de fiecare dintre noi și menit să aducă bucurie în sufletele tuturor. De la tradiționalele «căsuțe», la patinoar sau carusel, el propune întoarcerea în lumea copilăriei și așteptarea, în tihnă și cu nădejde, a Nașterii Domnului. (…) S-a luat hotărârea de delimitare a trei zone, în care accesul va fi condiționat de prezentarea certificatului verde: patinoar/parcare Modex, Piața Libertății și zona de alimentație publică. În primele două, certificatul verde va fi solicitat la intrarea în zonele delimitate, iar în cea de-a treia, acesta va fi scanat de către furnizorii de servicii. Totuși, Crăciunul este al tuturor, iar Hristos s-a născut pentru toți, cu sau fără certificat verde. De aceea, ieslea și bradul de Crăciun vor fi amplasate în zone nerestricționate”, explică reprezentanții Casei de Cultură Timișoara.

Concertele, ne mai spun cei de la Casa de Cultură, vor avea loc în Piața Libertății și vor fi „destinate tuturor”. Scena a fost închiriată pe ultima sută de metri de instituția din subordinea primăriei, abia luni, 29 noiembrie. Casa de Cultură dă aproape 120.000 de lei fără TVA pe „servicii profesionale de scenotehnică pentru festivale (corect e festivaluri – n.r.) în aer liber” (scenă, sistem de sunet, ecrane, tehnicieni, lumini) și pe „servicii de scenotehnică pentru spații publice mari, practicabile scenă, structuri turn de tip Layher, structuri grindă spatiala aluminiu, scene acoperite de dimensiuni mari 12x12m”.

„Pentru că sărbătorile se petrec, de obicei, în familie, dar și pentru că, în vremurile grele pe care le trăim, este înțelept ca resursele locale să rămână ale comunității artistice timișorene, a fost gândit un program artistic cu și pentru timișoreni: de la mici artiști, care așteaptă cu nerăbdare momentul de a urca pe scenă, la artiști și trupe timișorene consacrate sau chiar istorice, așa cum sunt Mircea Baniciu și Phoenix”, mai spun reprezentanții Casei de Cultură.

Bugetul târgului este de 200.000 de lei, puțin peste 40.000 de euro, iar aproape jumătate din bani s-au dus pe cupola care a fost amplasată și anii trecuți în Piața Victoriei.

Timișorenii vor găsi în centrul orașului, la cele 60 de căsuțe, conform Cameliei Mingasson, directorul Casei de Cultură, produse alimentare de tip fast-food, preparate tradiționale, inclusiv la food truck-uri, dulciuri, produse alimentare ambalate, ciocolată caldă, cafea, vin fiert, produse handmade, dar și produse naturiste și de îngrijire personală, precum și decorațiuni de Crăciun.

Programul transmis de Casa de Cultură

Marți, 30 noiembrie
ora 19 – Te binecuvântez, Românie! – Istoria României Mari în muzică. Concert Opera Română, cu participarea Coralei Contrast și a artiștilor invitați Răzvan Rădos, Andreea Voica și Paula Frunzetti

Miercuri, 1 decembrie
ora 18 – Ziua României – Spectacol dedicat Zilei Naționale a României și deschiderii Târgului de Crăciun
Spectacol Ansamblul Timișul. Soliști invitați: Olguța Berbec, Angelica Flutur, Răzvan Rădos, Petrică Miulescu-Irimică
Timișul feat. TM Groove

Joi, 2 decembrie
ora 19 – Operată. „Silvia”, Facultatea de Muzică

Vineri, 3 decembrie
ora 18 – Tineri artiști pe scenă. Trupa de dans Mini Mini Reflex. Recital muzică ușoară. Vest Phoenix Cover

Sâmbătă, 4 decembrie
ora 18 – White Christmas. Amalia Gaiță, Pragu de Sus

Duminică, 5 decembrie
ora 18 – Ajun de Moș Nicolae. Box Office

Luni, 6 decembrie
ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Liceul „Ion Vidu”, Dani Zah & Ingrid Nicolaescu

Marți, 7 decembrie
ora 18 – ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Asociația Culturală a Seniorilor, Fabrica de Arte, Incubatorul de Artă

Miercuri, 8 decembrie
ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Generația Muzicii, Akademika Banat Chorus (corul Facultății de Agronomie), Pro Muzica

Joi, 9 decembrie
ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Cromatik Voices, Cantodena

Vineri, 10 decembrie
ora 18 – Iată vin colindători! Obiceiuuri și tradiții de Crăciun, Ansamblul Timișul Junior (invitat Carmen Popovici-Dumbravă), Ansamblul „Ghiocelul” Giroc, Junii Timișului

Sâmbătă, 11 decembrie
ora 17 – Colinde și cântece de iarnă. Ana Kui, Vadim Crușcov Jazz Band
Duminică, 12 decembrie
ora 18 – Leru-i, Doamne, Ler. Concert de colinde, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei

Luni, 13 decembrie
ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. LiveMuseArt Academy, Școala de Arte Timișoara

Marți, 14 decembrie
ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Școala de Arte din Caransebeș, Palatul Copiilor din Timișoara

Miercuri, 15 decembrie
ora 18 – Manifestări dedicate Revoluției. Expoziție fotografie Constantin Duma și întâlnire a liceenilor timișoreni cu revoluționarii din 1989 (sala Lira)

Joi, 16 decembrie
ora 18 – Folk pentru Revoluție. Lia Burg, Robert Poka, Mircea Baniciu & Friends

Sâmbătă, 18 decembrie
Cântece de iarnă. B Band, Antonia Rădulescu, Alexandra Cancel, Phaser

Duminică, 19 decembrie
ora 19 – Colinde din folclorul minorităților

Luni, 20 decembrie
ora 18 – Timișoara, primul oraș liber de comunism. Rock for Revolution. Dincolo de ziduri, Dragoș Moldovan, Phoenix

Marți, 21 decembrie
ora 19 – Seară de colinde. Revivals (grup vocal al Facultății de Muzică), Sergiu Simionese, Mihai Bâzgan Band (fanfară)

Miercuri, 22 decembrie
Vine Moș Crăciun! Compania Phantasia & Peregrinii și Amor Flammis. Moș Crăciun

23-30 decembrie
Colinde pe stație

Vineri, 31 decembrie
ora 20.30 – Seara de final de an. Dialogul pianelor – Teo Milea și Cari Tibor & friends

Pe aceeași temă:

La Târgul de Crăciun din Timișoara se intră cu certificat verde. Casa de Cultură închiriază cu 10.000 de euro un brad artificial, din Reșița

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. lalalalalalala says:

  De 10 mii de euro se putea cumpara mancare pentru nevoiasi. Foarte multa risipa inutila la noi.

 2. gigel says:

  Cui ii pasa de targul de Carciun (?), cand asupra multora dintre noi planeaza perspectiva frigului. Mi se pare ca suntem intr-o piesa din Caragiale…

 3. Satul de incompetenta says:

  Concertul de Revelion e cel mai promitator! Dar, vai ce veselie va fi, ce atmosfera incendiara!!! Ati distrus orasul asta… 🙁

  • Am 3 vaccine și cel antigripal , nu pot veni la târg? , fără certif pe telefon ?

   • Jimmy Latrina says:

    Nu, trebuie sa le arăți retardaților care încă au impresia ca Covid=Ebola ca te-ai înțepat de 3 ori.

    Și eu sunt vaccinat, dar sunt anti-restrictii. M-am saturat sa socialiștii ăștia borati.

    Când ați auzit ultima oara la știri care este incident fatality rate la covid? Adică câți oameni mor dintr-o masa de oameni care au covid (unii testați, majoritatea nu). Cred ca dacă s-ar știi ca e între 0.27% și 0.6%, lumea s-ar liniștii nițel.

    Dar la dracu cu știința. Cu socialiștii retardați poți face ce vrei.

 4. Baluba says:

  Mișto cu asa soliști invitați: Berbec, Flutur. “Pro Muzica” – Pro Musica. Ce bine ca nu’s tot intr’o aceeasi sara si Baniciu si Phoenix.

  Nu l’am inteles pe Teo Milea, de ce a emigrat in Canada abia in vara ’17 (nu mai are sens dupa ’07). Si daca tot a emigrat, atunci tot nu’l inteleg de ce mai vine inapoi, tot in Timisoara, asa cum e ea de la un an la altul. L’am vazut si eu in concert acum patru ani. Hopa – și Leru-i, Doamne, Ler! Vine si Hrușcă, tot din Canada?

  • serje says:

   Vine Milea…cum sa nu vina…ca a pus umarul a treaba cu Timisoara Capitala culturala in 2000shpe…ca nu cred ca mai apucam noi sa fim. Plus ce sa faca si el la Canada? Sa dea ore de pian? Si uneori sa mai rupa o cantare prin reprezentanta culturala romaneasca de acolo?? l-or fi importat sa ii mai treaca din supararea si dezamagirea ce o traia acum cateva luni referitor la proiect…ca daca ar fi avut putina coloana le-ar fi trimis suma respectelor la trepadusii actuali, si organiza el un concert concurenta fix in noaptea de ajun..asa ad’hoc…sa nu isi mai permita neica nimenii sa terfeleasca artistii in meschinariile lor politice. Mie personal imi place Teo, pacat ca se lasa murdarit…si plimbat ca ursu’ la tzigani, pacat ca artistii romani s-au lasat atrasi in miscarea lor politica.

   • serje says:

    Prin artisti nu ma refer la Ana Munteanu…ca sa fie clar :))), ea este doamna cu uleiu’.

   • Baluba says:

    Mi’a placut si mie cum a cantat atunci, ca l’am vazut in curtea interioara a Bastionului, dupa o proaspata cadere de zapada, era sub zero grade si mai facea pauze si sufla in degetele lui de la maini, de sub cele ale manusilor decupate. I’am cumparat si CD-uri atunci. Dar da, asta nu inteleg nici eu. Nu te duci acolo nici sa’i inveti engleza pe canadieni, cum au facut altii, chiar de n’o vorbesc aia corect, cel putin nu ca in UK – si putini ca el accepta slujbe de supravietuire atunci cand n’au ce face acolo nici macar cu pianul.

 5. Samy says:

  In multe localitati nu este necesar certificatul verde!
  Targul de Craciun este din banii timisorenilor!
  Primaru cheltuie banii pe tot felul de proiecte nefolositoare si nu comanda un studiu de impact pentru micsorarea vitezei de 70kmh in 50 kmh!!!
  Nu stiu ce inteligenta are!?

 6. ion says:

  uite ca acuma vin, sa ma astepte : )))

 7. Gicu Iliesi says:

  Targuri va trebuie voua ? Balamuc ? Doamne cit puteti fi de prosti ! Viata in tara asta se duce pe ripa, voua va trebuie cirnati afumati sau pitici pe Centru. Mor oameni de frig sau legati de paturi in spitale. Sectarul felcer Voicu Tudorache cumparat cu € 500.000 cadou face Lobby acum vaccinului si sfatuieste orice vietuitoare cu doua picioare sa se vaccineze. Doamne cit de tembeli au ajuns romanii.

 8. serje says:

  La o rata sub 3 la mie…de ce mai avem restrictii? Ca aproape am ajuns la pragul cand se tinea Untoldu’, se faceau alegeri bombastice in Peneleu’…pentru ce anume masurile??…ca in vara cand a disparut covidu’ nu era cu nimic….nici masca…nici certificat…nici nimic. Oi fi eu prost?

 9. Dorian says:

  Din banii tuturor este platit acel circ, cum adica intra cei cu certificat?

 10. Timisorean says:

  Organizarea acestor evenimente se face din taxele și impozitele tuturor timișorenilor nu numai a celor vaccinați,. Daca nevaccinați oameni sănătoși de altfel au atâtea interrdcții total în afara logicii medicale sa nu mai plătească taxele.. Niciodată nu au fost excluși din viața sociala oameni sănătoși.

 11. George says:

  Baa revenitiva, e Pandemie sau nu e? Vine omicron sau nu? Fac targ de craciun acasa fara certificat verde. Fritz cel mai mare idiot votat de mine care am fost un idiot si mai mare ca l-am votat.

 12. Leu says:

  Mergeți liniștiti cu certificatul verde, onicrom va așteaptă.

 13. Adrian says:

  Se plătește și din impozitele celor neintepati! Câte procente vor primi înapoi cei care au plătit și nu sunt lăsați să intre?

  • xenia says:

   In vara autoritatile cu creier cat o nucă permiteau la zeci de mii de nebuni sa se inghesuie la Untold chiar si fara masca iar politrucii organizau intr-un spatiu interior un Congres cu 5000 de activisti. Astazi la aceeasi rata de infectare strazile si magazinele sunt separate cu garduri. Mafiotii din politica lucreaza cu doua standarde, pentru ei si pentru restul fraierilor platitori de taxe

 14. kkk says:

  Organizatorilor sunteti niste tampiti ordinari.Sa ma cac pe pisatul vostru de certificat si implicit de targ.

  • gigel says:

   Daca nu consideri potrivit sa vizitezi targul, poti sa nu te duci. De ce e nevoie sa vorbesti urat? (ca fapt divers, nici eu nu ma duc)

 15. elis says:

  Cu doi muncitori care freaca menta si cu 2000-3000 euro cu care se cumpara ghirlanda de brad la metru, pe un cadru metalic, se putea face un brad identic sau poate chiar mai reusit. Si mai si ramanea orasului. CUm frate sa dai atata banet pe chiria unei asemenea chestii? CIne a hotarat asta, are tupeu sa dea ochii cu timisorenii? Bataie de joc mai mare nu am vazut. Decat asa ceva, si nu ma refer doar la brad, ci la targul pe langa molozul de la opera, mai bine lipsa. Chiar ca mai bine dadeau banii aia pe pachete la unii sarmani.
  Noroc cu cei de la Iulius, aia stiu sa faca afaceri. Nu ar fi rau sa invete si primaria ceva.
  Ne-am saturat sa primim uratenie si rahaturi pe bani multi de la noi din buzunare!

 16. Bixi says:

  Pe bune?? Cu uizeria aia de certificat in aer liber??? Asa ati atjuns? De era Robu primar stiu sigur ca nu ajungea Timisoara in asa hal, asa vanduta si spalat cu ea pe jos.. si voi mergeti, sustineti incontinuu discriminarea asta si vedeti unde ajungem… de parca nu stiti ca acest certif nu va va reda libeftatea, la fel ca si in tarile “destepte” cu rata mare de intepare care sunt acum in carantine si restrictii.. dormiti, dormiti mult si bine!

 17. patent says:

  de unde atata ura? care este problema ca se impodobeste orasul pentru Craciun? La o adica suntem o tara care ne numim crestina.

 18. Marius says:

  Iti multumim Fritz Futherman ca ai grija de orasul Timisoara, ca de la tine putere ai luat decizia abuziva de a marginaliza “raiosii nevaccinati”, care culmea, sunt platitori de taxe si impozite, din care tu, retardule, oferi distractie celor putin vaccinati fara sa realizezi ca falimentezi investitorii de la Targul de Craciun pentru ca nu vor avea vanzari datorita faptului ca cei nevaccinati sunt in numar foarte mare.
  Si daca imi aduc bine aminte, aceste restrictii de rahat aveau un termen de 30 zile, care au cam expirat, lucru despre care nu se pomeneste nimic!
  Fritzi, te-as scuipa intre ochi, dar nu am cale libera de jandarmii pe care i-ai pus sa pazeasca gardul din centrul Timisoarei, oras care este al nostru, iar tu vei fi intotdeauna o sluga netrebnica, inclinata in fata celor care te finanteaza!

 19. John says:

  Dupa comentarii vad ca posteaza doar frustratii anicovidisti, pai stati dracu acasa ca nu vrau sa va vad in public🤪

 20. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Fără apă caldă și căldură pe câteva străzi din Timișoara. Colterm intervine la rețeaua primară

  Ştiri din Timiș

  O firmă din București, interesată să facă macheta digitală a Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Despre emoții și autocunoaștere: ateliere de dezvoltare personală organizate pentru elevi de CJRAE Timiș

  România

  Peste 50% dintre cazurile de Covid-19 înregistrate în țară în prima săptămână din 2022, la nevaccinați

  Eveniment

  UPDATE. Bătrân de 86 de ani, lovit pe trecerea de pietoni de un șofer neatent, în centrul Timișoarei

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid a sărit de 21 la mie în Moșnița Nouă. Situația în județ

  Sănătate

  Coronavirus, 18 ianuarie: Peste 16.000 de cazuri în România. Record de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Locuri de lectură și de stare de bine în satele din Timiș. Cum poți face din vis realitate

  România

  Peste 2 milioane de facturi la energie au fost recalculate. Sumele plătite în plus vor fi stornate

  Capitala Culturala

  Ioana Iacob, de la Teatrul German din Timișoara, joacă rolul principal într-un film. Premiera la Berlinala 2022

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici