tion.ro Web analytics

RATT va vinde bilete in mijloacele de transport in comun cu 5 lei calatoria!

Consiliul Local Timişoara a aprobat, în plenul de marţi, propunerea reprezentanţilor RATT de a vinde bilete la suprapreţ în mijloacele de transport în comun. Timişorenii care nu apucă să-şi cumpere bilet de la chioşc cu 2 lei călătoria vor plăti 5 lei dacă vor să-l achiziţioneze din tramvai, autobuz sau troleibuz. În plus, vor dispărea biletele cu două călătorii. 
Scris de A.S. - Consiliul Local Timişoara a aprobat, în plenul de marţi, propunerea reprezentanţilor RATT de a vinde bilete la suprapreţ în mijloacele de transport în comun. Timişorenii care nu apucă să-şi cumpere bilet de la chioşc cu 2 lei călătoria vor plăti 5 lei dacă vor să-l achiziţioneze din tramvai, autobuz sau troleibuz. În plus, vor dispărea biletele cu două călătorii. 

Consilierii locali au aprobat, marţi, un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea tarifelor la transportul urban de călători.

Principala noutate este introducerea unui nou titlu de călătorie: biletul cu o călătorie vândut în mijlocul de transport, inclusiv expres. Se vor găsi în continuare bilete şi la chioşcurile RATT, la acelaşi preţ ca şi până acum, dar cine va dori să-şi achiziţioneze bilet odată urcat în mijlocul de transport în comun va plăti 5 lei pentru călătorie. Biletele vor putea fi cumpărate de la vatman sau şofer, potrivit directorului Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara, Culiţă Chiş.

„Datorită cheltuielilor suplimentare legate de distribuţia biletelor în mijloacele de transport acest tarif este de 5 lei”, se precizează în referatul proiectului de hotărâre aprobat de aleşi. Un bilet cu o călătorie costă, în prezent, la chioşcurile RATT, 2 lei, în timp ce pentru o călătorie cu expresul timişorenii trebuie să scoată din buzunar 2,5 lei.

Totodată, tot la propunerea RATT, consilierii au aprobat marţi desfiinţarea biletelor cu două călătorii, care costă 3,5 lei în momentul de faţă.

„Tarifele călătoriilor din portofelul electronic au rămas neschimbate în scopul încurajării călătoriilor cu acest instrument modern de plată. Din acelaşi motiv se propune renunţarea la biletul cu 2 călătorii”, motivează reprezentanţii municipalităţii în referatul proiectului de hotărâre.

Celelalte tarife nu se modifică faţă de anul 2011. Proiectul a fost aprobat cu 16 voturi „pentru”, a obţinut două voturi împotrivă, din partea aleşilor PDL, a înregistrat o abţinere, iar un consilier nu a votat .

RATT vrea sa vanda bilete la suprapret in mijloacele de transport: 5 lei calatoria!

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Ştiri din Timiș

  Intervenții pe inimă la copii, din noiembrie, la Timișoara. Managerul IBC: „Îmi doresc ca în viitor să ajungem la 200 de operații pe an”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici