tion.ro Web analytics

Protectia cainilor vagabonzi, parte din acordul dintre Timisoara si Karlsruhe

Parteneriatul dintre oraşul german Karlsruhe şi Timişoara va avea o componentă specială, care prevede respectarea protecţiei animalelor de către cele două părţi. Acest acord se referă în special la managementul câinilor vagabonzi şi eliminarea, pe cât posibil, a eutanasierilor.
Scris de M. Hoster - Parteneriatul dintre oraşul german Karlsruhe şi Timişoara va avea o componentă specială, care prevede respectarea protecţiei animalelor de către cele două părţi. Acest acord se referă în special la managementul câinilor vagabonzi şi eliminarea, pe cât posibil, a eutanasierilor.

Heinke Salisch, fost europarlamentar și fost primar al orașului Karlsruhe, a anunţat, marţi, că a discutat cu primarul Nicolae Robu şi spune că a găsit înţelegere la acesta în ceea ce priveşte managementul populaţiei canine. Germanii din Karlsruhe au sosit la Timişoara nu pentru a ne învăţa cum să ne descurcăm ci cu sfaturi pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.

„Noi nu suntem în măsură să vă spunem cum să vă rezolvaţi problema, dar vă putem oferi sfaturi din experienţa noastră. Şi noi am reuşit în timp să învăţăm”, a declarat Heinke Salisch, la sediul asociaţiei Pet Hope din Timişoara.

În viziunea fostului oficial german, soluţia este sterilizarea în masă a câinilor fără stăpân şi nu eutanasierea. Totodată, se doreşte lucrul cu oamenii. „Timişorenii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să arunce câinii pe stradă. Ei trebuie să îi sterilizeze şi sunt sigură că sunt numeroşi veterinari care sunt dispuşi să ajute pentru ca oamenii să nu arunce câinii pentru că nu au bani de sterilizare. Toţi câinii trebuie sterilizaţi şi cipaţi”, a mai spus Salisch.

Despre soluţia sterilizării şi înapoierii câinilor pe stradă, oaspetele german spune că nu este o soluţie de dorit pe termen lung, dar având în vedere numărul extrem de mare de câini vagabonzi existent, nu prea sunt alternative.

„E drept că se mai întâmplă şi situaţii neplăcute, cînd câinii muşcă pe cineva, dar, prin analogie, aceeaşi e situaţia cu autoturismele şi accidentele. Primăria trebuie să găsească un echilibru între societate şi câini”, a mai spus oaspetele german.

Ea a mai anunţat că, pe lângă adunarea de fonduri „clasice”, va încerca să adune bani special pentru situaţia din Timişoara , dar că nu va oferi banii asociaţiei care se ocupă cu managementul populaţiei canine de pe stradă, ci unei organizaţii independente care să verifice modul de utilizare a banilor.

Heinke Salisch a mai spus că în Timişoara se utilizează mult mai mulţi bani pentru managementul canin decât la Karlsruhe. Despre primarul Nicolae Robu a spus că este un om cu care se poate discuta, „un sensibil”, după cum a mai menţionat oaspetele.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici