tion.ro Web analytics

Program prelungit la Casa de Asigurari de Sanatate Timis pentru eliberarea cardurilor de sanatate

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a prelungit programul de lucru cu asiguraţii, pentru eliberarea cardurilor naţionale de asigurat. Pentru județul Timiş s-au tipărit 536.078 carduri şi au fost activate mai bine de jumătate. Neridicate de la sediul Casei şi de la medicii de familie sunt aproximativ 10 la sută din numărul de carduri care a fost returnat de poştă, adică 1 la sută din total de carduri tipărite. De la 1 septembrie cardul a devenit obligatoriu pentru persoanele cărora le-a fost emis.
Scris de Adrian Panduru - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a prelungit programul de lucru cu asiguraţii, pentru eliberarea cardurilor naţionale de asigurat. Pentru județul Timiş s-au tipărit 536.078 carduri şi au fost activate mai bine de jumătate. Neridicate de la sediul Casei şi de la medicii de familie sunt aproximativ 10 la sută din numărul de carduri care a fost returnat de poştă, adică 1 la sută din total de carduri tipărite. De la 1 septembrie cardul a devenit obligatoriu pentru persoanele cărora le-a fost emis.

În perioada 1-8 septembrie 2015, orice persoană asigurată se va putea adresa CJAS Timiş pentru ridicarea cardului naţional de asigurat, de luni până vineri, de la ora 08.00 la ora 20.00. Asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie pe site-ul CJAS.

Asiguraţii cărora până la această dată nu li s-a emis cardul de sănătate pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia.

„Asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate vor solicita eliberarea unui card duplicat la casa de asigurări. Până la primirea noului card de sănătate, asiguraţii vor avea acces la servcii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate ce li se va înmâna în momentul în care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat”, spune Mariana Marcu, purtător de cuvânt al CJAS Timiş..

Pentru asiguraţii care împlinesc vârstă de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat se generează automat din sistem comandă de tipărire şi distribuire a cardului de sănătate. Nu este necesară solicitarea în scris a asiguratului pentru eliberarea cardului. Aceştia vor primi cardul naţional de sănătate prin servicii poştale, la domiciliul înscris în cartea de identitate. Cardurile de sănătate sunt valabile cinci ani.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Regulament nou pentru roaming în țările membre ale UE, din 1 iulie

  România

  Trenurile CFR ar putea circula (și) mai încet dacă temperatura în șine va depăși 50 de grade

  Ştiri din Timiș

  Admitere la Universitatea de Vest din Timișoara: 11 facultăți și peste 160 de programe de studii

  Ştiri sportive

  Un polițist de penitenciare antrenează mici boxeri, la Lovrin. După patru luni au câștigat și primele meciuri

  România

  Tabără anti-bullying pentru tineri

  Ştiri din Timiș

  O singură ofertă primită de Primăria Timișoara pentru proiectarea Traseului Revoluției din 1989

  România

  Până la 15 ani de închisoare pentru cei care abuzează sexual minori

  Ştiri din Timiș

  Arad Open Air - cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării își deschide porțile în curând

  Ştiri din Timiș

  Campanie de vară pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural Timiș

  Ştiri din Timiș

  Campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase. Care sunt acestea și cum ne putem debarasa legal de ele

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici